Breaking News

VIDEOCLIP ORIBIL cu o femeie UCISĂ CU PIETRE de o mulțime furioasă în Afganistan

O femeie afgană încearcă cu disperare să se apere într-o groapă în timp ce este ucisă cu pietre de o mulțime furioasă care o acuză de adulter

Femeie ucisă cu pietre în Afganistan fiind acuzată de adulter Femeie ucisă cu pietre în Afganistan fiind acuzată de adulter - Foto: captură Youtube
Distribuie:

O filmare înfiorătoare arată cum o femeie afgană a fost ucisă cu pietre de o mulțime furioasă, act atribuit de către activiștii pentru drepturile omului talibanilor. Informația a fost publicată pe site-ul Daily Mail.

Clipul arată cum femeia ucisă cu pietre încearcă cu disperare să se apere de mulțimea furioasă. Ea s-a chircit de durere într-o groapă, în timp ce mulțimea furioasă arunca în ea cu pietre. Un purtător de cuvânt al președintelui Afganistanului, Ashraf Ghani, a arătat cu degetul spre talibani. El a acuzat grupul militant de „cruzime și atrocitate”.

Talibanii susțin că imaginile sunt din anul 2015, dar activiștii nu cred că spun adevărul. Comisia Independentă pentru Drepturile Omului din țară investighează cazul. Aceasta încearcă să stabilească momentul în care au fost realizate înregistrările și de ce a fost ucisă femeia.

Laila Haidari, o importantă activistă afgană, a declarat sâmbătă că talibanii au ucis-o cu pietre pe femeie „acum câteva zile” în provincia Ghor. „Intensitatea violenței lor și ceea ce pot face împotriva femeilor în absența legii și a ordinii este vizibilă în mod clar”, a spus ea. Femeia face un apel pentru oprirea acestor orori.

VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=T8l0KOJmYGo[/embedyt]

În videoclip, femeia poate fi auzită plângând și urlând în timp ce mulțimea strigă „Allahu Akbar” și „lovește-o”. O altă activistă, Farangies Shah, a afirmat, de asemenea, că lapidarea a fost recentă. Sediq Sediqqi, un purtător de cuvânt al președintelui Ashraf Ghani, a acuzat direct talibanii de uciderea femeii. El a declarat că este profund șocat și întristat după ce a vizionat videoclipul pe Twitter. El a mai spus: „Cruzimea și atrocitatea talibanilor în numele Islamului este o crimă împotriva umanității”.

Încercând să nu-și asume vina, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a susținut că videoclipul este vechi de câțiva ani. El se referă la un caz notoriu petrecut în anul 2015. Atunci, o femeie cunoscută sub numele de Rokhshana a fost ucisă cu pietre pentru adulter, tot în provincia Ghor.

Filmarea din 2015

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=l_xWspq-E3A[/embedyt]

Oficialii au declarat că Rokhshana a fost capturată de insurgenți după ce a fugit de acasă cu presupusul său iubit de 19 ani. Rokhshana a fost acuzată de adulter pentru că a fost logodită cu un bărbat cu care nu voia să se căsătorească. Deși lapidarea este ilegală conform Constituției afgane, este considerată o pedeapsă legitimă în conformitate cu legile extreme ale talibanilor.

Cei care comiteau adulter au fost adesea uciși sau împușcați când talibanii au condus Afganistanul. Zabiullah, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a apărat practica și a spus că „nu poate fi respinsă de niciun musulman”.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*