Breaking News

PEDEAPSA CU MOARTEA prin lapidare pentru relații homosexuale sau adulter

Regimul din Brunei ar putea să devină unul brutal, dacă este să ne luăm după legile pe care guvernul acestei ţări islamice are de gând să le implementeze începând cu luna aprilie

PEDEAPSA CU MOARTEA prin lapidadare pentru relații homosexuale sau adulter PEDEAPSA CU MOARTEA prin lapidadare pentru relații homosexuale sau adulter - Colaj foto: Sursa - Daily Mail
Distribuie:

Publicația Daily Mail informează în ediția sa electronică despre PEDEAPSA CU MOARTEA prin lapidare pentru relații homosexuale sau adulter, care va fi introdusă în Brunei, o mică țară musulmană, începând cu luna aprilie a acestui an.

Mica țară bogată în petrol implementează deja Sharia (legea islamică ce reglementează atât viața religioasă, cât şi cea publică). Homosexualitatea, de exemplu, este pedepsită, la ora actuală, cu 10 ani de închisoare. Însă începând cu această lună, aceste legi deja draconice se vor înăspri și mai mult. Avertismentul a fost dat de organizațiile care militează pentru drepturile omului. Astfel, conform noilor prevederi, homosexualitatea și adulterul vor fi pedepsite cu moartea iar furtul prin tăierea mâinii (la prima abatere) sau a piciorului (la a doua abatere). Pedeapsa cu moartea va fi făcută prin lapidare în piața publică. Astfel cei condamnați la moarte vor fi uciși cu pietre de către concetățenii lor.

Organizațiile de apărare a drepturilor omului reacționează

Aceste noi prevederi de legi absolut barbare au provocat o critică dură din partea organizațiilor mondiale precum Amensty International. Acestea au numit aceste legi ca fiind „sălbatice”. Brunei a fost prima țară Est Asiatică ce a introdus legea islamică în 2014, care încă de la început a inclus legi aberante, precum închisoare pentru femeile care rămân însărcinate în afara căsătoriei sau pentru cei care nu se roagă vinerea. Astfel, Brunei a devenit una dintre cele mai conservatoare țări cu o populație majoritar musulmană.

Mai ridicol și ipocrit este că aceste legi au fost impuse și încurajate de către casa regală a Bruneiului. Aceasta în trecut a fost implicată în multe scandaluri, de unde au ieșit la iveală informații despre stilul de viață decadent al unora dintre membrii familiei regale. Chiar fratele sultanului a fost protagonistul unor controverse legate atât de conduita sa morală, cât și de niște presupuse fraude financiare. Potrivit presei de scandal, acesta ar fi avut un harem format din femei străine, și un iaht luxos botezat „Ţâțe”.

Comunitatea internațională a reacționat vehement împotriva acestor legi injuste. Din păcate, este puțin probabil ca aceasta să schimbe ceva în regimul tot mai autoritarist al sultanului din Brunei.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*