Breaking News

O tânără ȘI-A DIAGNOSTICAT SINGURĂ BOALA după ce medicii nu au reușit acest lucru, povestea ei făcând acum înconjurul lumii

O tânără din Iordania în vârstă de 18 ani a reușit să-și diagnosticheze singură boala, în timp ce medicii nu au reușit după ani de investigații să găsească diagnosticul

O tânără și-a diagnosticat singură boala O tânără și-a diagnosticat singură boala
Distribuie:

Israa Al-Tayeh, o tânără iordaniană de 18 ani, și-a diagnosticat singură boala după ce a suferit de dureri articulare severe și pierderea constantă a cunoștinței fără niciun motiv aparent încă de când era copil, informează publicația IL MESSAGGERO în ediția electronică.

După ce ani la rând medicii nu au reușit să-i diagnosticheze boala, ea a început să studieze singură textele medicale. În cele din urmă și-a diagnosticat singură boala, lăsându-i pe doctori fără cuvinte. Tânăra și-a povestit apoi în mediul online calvarul prin care a trecut și victoria ei în diagnosticarea bolii.

Povestea fetei a început când era mică, în jur de 10 ani. A suferit de unele probleme de sănătate ale sistemului digestiv și imunitar. În timp starea ei a început să se deterioreze, pe față apărându-i iritații ale pielii, care arătau ca niște arsuri adevărate. Durerea nu s-a oprit aici. Ea a mai suferit și de probleme de respirație, luxații articulare excesive și leșinuri frecvente fără o cauză bine definită.

În căutarea unui diagnostic, Israa a călătorit cu familia ei în Canada. A fost consultată în mai multe spitale, suferind multe examinări speciale și analize aprofundate. Totuși medicii nu au reușit să pună un diagnostic asupra stării sale de sănătate.

Și-a diagnosticat singură boala

Dar Israa nu a renunțat și a început să studieze singură texte medicale, citind aproximativ 200 de cărți. În timpul cercetărilor sale a citit și despre sindromul Ehlers Danlos, o boală foarte rară. Aceasta afectează una din 20.000 de persoane din întreaga lume. Boala provoacă o anomalie a țesutului conjunctiv. Printre alte simptome se numără probleme cu articulațiile, fragilitate pielii și probleme ale sistemului digestiv. În prezent nu există tratament pentru această boală.

Poate ești interesat:

 

După ce tânăra a descoperit că toate simptomele ei erau la fel, a cerut opinia medicului care o îngrijea. Acesta a repetat câteva teste și în cele din urmă diagnosticul a fost confirmat. Astfel Israa s-a salvat și a mers la un specialist în endoscopie care i-a instalat un tub de alimentare în intestinul subțire. În felul acesta tânăra își primește hrana zilnică și medicația.

Deși boala încă nu este vindecabilă, ea poate fi însă ținută sub control. Tânăra știe că tratamentul va dura mult timp, dar se gândește cu speranță la viitor.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*