Breaking News

Munți de aur și arme invincibile! ROMÂNIA dispune de tehnologia care face acest lucru posibil

Laserul de la Măgurele ar putea să facă din România viitoarea forță tehnologică a lumii

Laserul de la Măgurele Laserul de la Măgurele - Foto: www.eli-np.ro/ro/
Distribuie:

Evenimentul zilei scrie în ediția sa electronică despre perspectivele foarte promițătoare pe care le are România cu cel mai puternic laser din lume instalat la Măgurele. Centrul științific din localitatea Măgurele unde se experimentează fenomenele ELI-Nuclear Physics (Infrastructura Luminii Extreme – Fizica Nucleara), dă României un avans tehnologic de care aceasta poate profita. Aparatul poate fi folosit într-un spectru larg de probleme, de la descoperirea de noi izotopi radioactivi necesari în tratarea cancerului, la testarea materialelor folosite în tehnologia spațială.

Dar ceea ce-l face interesant pentru oamenii de știință este faptul că acesta poate face ca vechiul vis al alchimiștilor să devină realitate. Cercetătorii institutului cred că laserul ar putea transforma metalele în aur. Construcția laserului de la Măgurele este desfășurată pe o suprafață de mărimea unui teren de fotbal. Clădirea este așezată pe o mulțime de arcuri special construite pentru a prelua vibrațiile și trepidațiile. Reglarea temperaturii este făcută cu precizie iar puritatea aerului este la cele mai înalte standarde din lume.

Perspective tehnologice nebănuite

Principiul care se aplică este acela că două lasere de putere foarte mare, cum nu au mai fost încă pe Pământ, vor putea desface atomii din interior. Directorul general IFIN, dr. Nicolae Zamfir, spune că cercetările vor pune bazele unor tehnologii revoluționare. De la vindecarea cancerului, până la tratarea deșeurilor radioactive, acestea pot deveni realitate într-un viitor apropiat. Cel mai tentant este faptul că este posibilă obținerea unor elemente foarte greu de produs la ora actuală. cum ar fi molibden 99, folosit în tratamentele medicale.

Ideea de a transforma un element în altul cu niște costuri mult mai mici este tentantă. Se estimează că rezultatul cercetărilor și noile tehnologii rezultate din cercetările de la Măgurele, vor putea fi vândute prin licitație cu zeci de miliarde de euro anual. Întrebat dacă s-ar putea transforma fierul în aur, dr. Nicolae Zamfir a răspuns DA!. Visul alchimiștilor de a preface orice metal în aur ar putea deveni astfel realitate. Fizica atomică modernă a demonstrat că intervenția directă asupra atomilor poate transforma un metal în altul. Din păcate costurile sunt atât de mari încât economic acest lucru nu se justifică. Totuși utilizarea laserelor de mare putere ar putea scădea aceste costuri.

Perspectiva militară

O altă aplicație importantă a laserului de la Măgurele ar fi în domeniul militar. Horia Hulubei a fost scos din pușcărie de comuniști și a construit propriul laser românesc în institutul pe care l-a fondat. A fost pionieratul în fizica nucleară din țara noastră. Sunt anumite informații care nu au fost niciodată confirmate sau infirmate oficial. În 1968 tancurile sovietice au forțat Prutul pentru a invada România. Se presupune că au fost distruse de arma laser care era în dotarea armatei române. Mulți au spus că totul este o fabulație și laserul nu poate fi folosit ca armă.

Acum această tehnologie este confirmată și SUA a folosit un astfel tip de armă pe avioanele de război. Mai mult, armata SUA a reușit să doboare două avioane fără pilot cu ajutorul armelor laser. Tehnologia era până mai ieri de domeniul SF. De ce n-ar putea România să viseze?

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*