Breaking News

Un bebeluș a murit după ce tubul de alimentare I-A STRĂPUNS INIMA când a fost introdus incorect

Manevra incorectă i-a provocat un stop cardiac și leziuni cerebrale grave

Un bebeluș a murit după ce tubul de alimentare i-a străpuns inima Un bebeluș a murit după ce tubul de alimentare i-a străpuns inima - © MEN Media
Distribuie:

Un bebeluș a murit după ce medicii i-au introdus incorect un tub de alimentare care i-a străpuns inima, informează publicația METRO.

Manevra incorectă a făcut ca bebelușul să intre în stop cardiac și să sufere leziuni cerebrale grave. Medicii de la Spitalul Regal pentru Copii din Manchester nu și-au dat seama de eroarea lor. Noah Jesse McGrath, de doar cinci luni, a intrat în stop cardiac la câteva zile după introducerea tubului. Părinții copilului au spus că s-au simțit ignorați, atunci și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea fiului lor.

Mama copilului a spus: „La fel ca mulți părinți, poate că nu sunt expert medical, dar știam când ceva nu era în regulă cu Noah. Nu vreau ca și alți părinți să fie ignorați așa cum am fost eu”.

Medicul legist care a făcut autopsia a constatat eroarea medicală. El a spus că Noah a murit datorită faptului că tubul de alimentare a fost amplasat incorect. Noah s-a născut cu gastroschisis, ceea ce înseamnă că avea o gaură în abdomen, care a fost reparată chirurgical la câteva ore după naștere. Familia sa a spus că și-a revenit bine și a ajuns să ducă o viață de familie normală. Chiar dacă Noah petrecea mult timp în spital, era de așteptat să ducă o viață normală.

Poate ești interesat:

 

În decembrie 2018, Noah a fost deshidratat, având probleme cu hrănirea și pierzând din greutate. El a fost internat în spital, unde medicii i-au introdus un cateter central inserat periferic, sau linia PICC, în piept. O linie PICC permite medicilor să administreze nutrienți, intravenos, unui pacient. Mama băiatului a spus că Noah inițial a fost în regulă. Dar ulterior s-a trezit într-o dimineața foarte rău, pe 2 ianuarie 2019. Ea a spus că a încercat să spună personalului de mai multe ori că ceva nu era în regulă cu Noah. Din păcate a fost ignorată.

Trei ore mai târziu băiețelul a fost transferat la terapie intensivă după ce a intrat în stop cardiac. Acest lucru l-a lăsat cu leziuni cerebrale severe înainte de a muri în brațele părinților săi, pe 9 ianuarie.

Părinții copilului au deschis o acțiune în instanță după verdictul medicului legist. Aceștia spun că nimic nu-l poate aduce pe Noe înapoi. Ei vor doar să se asigure că vor fi luate măsuri, pentru a împiedica ca acest lucru să se întâmple unei alte familii.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*