Breaking News

Un bărbat a murit după ce a fost LINS DE CÂINELE SĂU și a contractat o infecție mortală

Bărbatul a murit după a fost lins de câinele său, contractând o infecție rară datorită bacteriilor din saliva animalului său de companie

Un bărbat a murit după ce a fost LINS DE CÂINELE SĂU și a contractat o infecție mortală Un bărbat a murit după ce a fost LINS DE CÂINELE SĂU și a contractat o infecție mortală
Distribuie:

Un bărbat de 63 de ani perfect sănătos, a murit după ce a fost lins de câinele său și a contractat o boală devastatoare, informează Daily Mail.

El a petrecut mai mult de două săptămâni în spital, suferind de pneumonie, gangrenă și febră de 41 ° C. Bărbatul a fost infectat cu Capnocytophaga canimorsus, o bacterie care este transmisă în mod normal doar prin mușcături, dar poate fi răspândită și prin saliva animalului.

Când bărbatul a mers pentru prima dată la spital după ce a fost lins de câinele său, a avut simptome asemănătoare gripei timp de trei zile. Ulterior medicii au depistat cauza reală a bolii sale. Cazul său tragic a fost prezentat într-o publicație medicală, de către medicii de la Rote Kreuz Krankenhaus din Bremen, Germania.

În momentul în care a început tratamentul medical, bărbatul avea deja sepsis sever. Medicii l-au internat la terapie intensivă în încercarea de a-i salva viața. În primele patru zile de spitalizare, starea lui s-a agravat semnificativ. Bărbatului i-a apărut o erupție pe față, dureri și vânătăi la nivelul picioarelor. Boala a progresat rapid la rinichi și ficat, bărbatul având și probleme cu coagularea sângelui în vasele sangvine. Pielea a început să-i putrezească ducând în cele din urmă la un stop cardiac. A fost resuscitat și a revenit la viață, medicii luptând în continuare pentru a-i salva viața.

A fost conectat la aparate

După stopul cardiac al bărbatului, el a fost conectat la aparate, dar starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid. A dezvoltat o infecție fungică în plămâni, ceea ce a dus la suspiciune de pneumonie; avea bășici pe tot corpul și gangrenă la degetele de la mâini și picioare. Scanările creierului său au dezvăluit că avea o acumulare masivă de lichid în creierul său. Acest lucru a provocat daune permanente organului.

Din această cauză și datorită faptului că mai multor organe vitale au cedat, medicii și familia l-au deconectat de la aparate. Bărbatul a murit la 16 zile după ce a fost internat la spital. Cazul a fost prezentat în publicația ”European Journal of Case Reports in Internal Medicine”.

Infecția cu C. canimorsus de care a suferit bărbatul este cel mai adesea declanșată de mușcături, au spus medicii. Au fost surprinși să constate că pacientul s-a infectat după ce a fost lins de câinele său, care i-a transmis doar un număr mic de bacterii. Cazul este rar și potrivit unui studiu din Olanda, afectează doar unul din 1,5 milioane de oameni. Este fatal în aproximativ 28 – 31% din cazuri.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*