Breaking News

Un cuplu din România și-a ABANDONAT BEBELUȘUL DE PATRU LUNI pe o stradă din Verona

Bebelușul a fost găsit acum câteva nopți pe o stradă din Verona și a fost internat inițial într-un spital, la terapie intensivă

Copil abandonat de un cuplu de români la Verona Copil abandonat de un cuplu de români la Verona
Distribuie:

Doi tineri din România și-au abandonat bebelușul de patru luni acum câteva nopți pe o stradă din Verona, informează publicația online LEGGO.

Băiețelul de patru luni a fost inițial internat la terapie intensivă, iar acum el este tot în spital pentru investigații suplimentare. Un consilier pentru servicii sociale din Verona a declarat că mai multe familii au depus deja cereri de adopție pentru bebeluș.

Acum, autoritatea judiciară este cea care va decide cu privire la viitorul micuțului Zeno. Serviciile sociale ale municipalității au declanșat deja procedura de adopție a băiețelului. Mai întâi, municipalitatea va plasa nou-născutul într-o comunitate de tip familial. Acest lucru se va întâmpla în momentul în care copilul va fi externat din spital. Deocamdată starea de sănătate a copilului este considerată bună.

Poate ești interesat:

 

Un consilier de la serviciile sociale a declarat că băiețelul va fi încredințat unei comunități familiale din structura gestionată de municipalitate. Consilierul a spus că acest caz este destul de special, deoarece abandonul a avut loc la patru luni de la naștere. El a spus că în general, abandonul are loc în primele zile de viață. Motivele sunt diferite, dar aproape întotdeauna sunt legate de disconfortul puternic ale mamei.

Au fost depistați și părinții

Între timp, părinții copilului au fost identificați și depistați de către carabinieri. Sunt un cuplu originar din România. Tatăl în vârstă de 30 de ani și mama de 34 de ani, se aflau în Italia de mai bine de un an. Bebelușul, primul lor copil, s-a născut în luna iulie. Cei doi erau săraci și inițial primiseră ajutor de la o cunoștință. Sărăcia și deznădejdea pentru situația în care se aflau, i-ar fi determinat probabil să ia decizia de a abandona copilul. Ei au fost identificați de către compatriotul care i-a găzduit.

Nu se știe dacă cei doi părinți care și-au abandonat bebelușul de patru luni vor răspunde penal pentru fapta lor.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*