Breaking News

Un bebeluș în vârstă de șase luni a supraviețuit miraculos coronavirusului deși avea probleme severe de sănătate

Fetița a suferit la naștere o intervenție chirurgicală majoră pe inimă și apoi a avut apoi probleme severe pulmonare

Fetiță de șase luni operată pe inimă la naștere, luptă cu boala COVID-19 Fetiță de șase luni operată pe inimă la naștere, luptă cu boala COVID-19 - Colaj foto: Daily Mail
Distribuie:

O fetiță în vârstă de doar șase luni a supraviețuit miraculos coronavirusului și are acum șanse mari de recuperare completă, informează Daily Mail.

Cu mai puțin de o săptămână în urmă, Erin Bates, în vârstă de șase luni, se afla într-o unitate de terapie intensivă, cuplată la o mașină de oxigen, fiind înconjurată de tuburi și echipamente. Diagnosticul de Covid-19 a venit după ce depășise deja problemele pe care le-a avut cu inima și cu plămânii, care au necesitat o intervenție chirurgicală pe cord deschis.

Fetița operată pe inimă care luptă cu Covid-19

Fetița operată pe inimă care luptă cu Covid-19

Medicii de la Spitalul de copii Alder Hey, din Liverpool, au transmis familiei sale fericite faptul că perioada critică a trecut. Tatăl fetiței a spus: „Erin a învins virusul. A lovit-o tare, a avut câteva suișuri și coborâșuri, dar am dorit ca oamenii să știe că lupta cu coronavirusul nu trebuie să fie o condamnare la moarte pentru persoanele cu condiții preexistente”.

Tatăl fetiței în vârstă de 32 de ani a spus că fetița s-a născut cu o greutate de doar 2,38 kg. Avea o afecțiune severă a inimii și a fost operată pe cord deschis. A învins ulterior și celelalte probleme medicale, iar acum părinții sunt „foarte ușurați”. Datorită regulilor impuse de pandemia de coronavirus, doar mama a rămas în spital lângă ea. Ieri soțul le-a vizitat la spital pentru prima dată de confirmarea diagnosticului de Covid-19.

Părinții au creat un grup de Facebook

Cei doi părinți au creat un grup pe Facebook, în care pun informații despre Erin. Ei postează mereu pentru ca oamenii să citească despre lupta fiicei lor cu problemele sale de sănătate. Cazul lui Erin a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume după diagnosticul din Vinerea Mare.

Părinții ei au dat publicității imaginea cu ea conectată la aparate în spital. Ei au încercat să sensibilizeze oamenii despre necesitatea de a evita răspândirea virusului prin distanțare socială. Vorbind la vremea respectivă, tatăl fetiței a făcut unele declarații în acest sens. Mecanic la Toyota, acesta a declarat: „Oamenii încă nu iau în serios acest focar și asta mă supără. O iau personal”. Cei doi părinți au primit o uriașă susținere pe rețelele de socializare. Prietenii au descris-o pe fiica lor drept o „luptătoare curajoasă”.

O prietenă, a comentat sub fotografia lui Erin după ce a contractat Covid-19. Aceasta a spus: „NHS ar trebui să folosească această fotografie a fiicei tale curajoase pentru a arăta publicului de ce ar trebui să stea acasă“.

Fetița a fost scoasă de la terapie intensivă și dusă în salon

Fetița a fost concepută în mod natural după un deceniu de încercări. Medicii le-a spus chiar că ar putea să nu poată avea copii. Deși a luptat deja „împotriva șanselor” de atâtea ori, ea va putea ieși învingătoare în ultima sa bătălie cu boala.

Fetița mai are nevoie să folosească o mașină de oxigen, dar acesta este furnizat la o concentrație redusă. Ea a supraviețuit miraculos coronavirusului și starea ei continuă să se îmbunătățească. Există șanse mari ca ea să fie externată în curând.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*