Breaking News

China se luptă cu AL DOILEA VAL DE CORONAVIRUS, un oraș de 10 milioane de oameni fiind acum în carantină

China a închis sălile de fitness și bazinele de înot din Beijing, pe fondul temerilor că țara este vulnerabilă la un al doilea val de coronavirus

Spitalul din Harbin unde un pacient a infectat 43 de persoane Spitalul din Harbin unde un pacient a infectat 43 de persoane, majoritatea cadre medicale
Distribuie:

China se luptă cu al doilea val de coronavirus, informează Daily Mail în ediția electronică.
În capitala țării Beijing, autoritățile au închis sălile de fitness și bazinele de înot, la doar câteva zile după ce regimul comunist a pus în carantină un oraș de 10 milioane de locuitori. Acesta se se află în regiunea sa de nord-vest, lângă Rusia. Sâmbătă, provincia Shaanxi, din nord-vestul Chinei, a raportat șapte noi cazuri de coronavirus importate. Acestea au provenit de la cetățeni care se întorceau acasă din Rusia.

Un al doilea focar de infecție ar fi un pas înapoi pentru președintele Xi Jinping. Acesta încearcă să repornească economia națiunii și să prezinte o imagine de putere pentru popor și restul lumii. Beijingul susține că numărul total de cazuri de coronavirus confirmate în China este acum de 82.816. Numărul deceselor a rămas același, 4.632, iar din 24 aprilie nu au fost raportate decese noi.

Dar există neîncredere pe scară largă din partea liderilor occidentali privind aceste cifre. Oamenii din Wuhan cred că numărul morților din orașul lor, care a fost epicentrul focarului este de peste 42.000. Persoanele care se întorc în China din străinătate intră obligatoriu în carantină. Sălile de fitness și piscinele se închid pe fondul temerilor legate de o nouă apariție a bolii.

China a instituit controale stricte în porturile și punctele sale de frontieră, interzicând intrarea resortisanților străini începând cu data de 28 martie. Mai mult, a deviat zborurile internaționale care făceau escală în capitala Beijing. Țara se confruntă cu noi cazuri aduse de cetățenii chinezi care doresc să se întoarcă acasă. În ultimele zile, mulți dintre aceștia s-au întors din Rusia.

Un al doilea val de coronavirus a lovit țara

Se pare că peste 70 de persoane au fost infectate și peste 4.000 sunt testate în orașul Harbin. Virusul a fost „importat” de la un student care s-a întors din New York, potrivit relatărilor din mass-media. Oficialii au interzis adunările și au ordonat monitorizarea străinilor și mașinilor din orașul cu 10 milioane de locuitori. Puncte de control au fost instalate la aeroport și în gări, pentru a depista persoanele care vin din alte locații.

Harbin, capitala provinciei Heilongjiang din nord-estul Chinei, este acum cel mai mare focar de coronavirus din țară. Este al doilea val de coronavirus care lovește țara în decurs de doar câteva luni.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*