Breaking News

China folosește datele din telefoane pentru a testa 350.000 de oameni dacă sunt infectați

În plus instalează puncte de control pentru recunoașterea facială în complexele de apartamente, deoarece 21 milioane de oameni au fost puși în carantină

China testează 350000 de persoane la Beijing China testează 350000 de persoane la Beijing - © AP
Distribuie:

China folosește datele din telefoane pentru a chema peste 350.000 de oameni care vor fi testați pentru coronavirus, în timp ce țara se luptă cu un al doilea val de infecții, informează Daily Mail.

Un reporter occidental a dezvăluit cum a primit un apel telefonic prin care i s-a ordonat să se prezinte pentru a fi testat. Asta după ce a fost în piața angro Xinfadi, de unde se presupune că a început noul focar de infecție.

Punctele de control au fost reimpuse în toate complexele rezidențiale din oraș după ce nivelul de alertă a fost ridicat. Rezidenții sunt obligați să treacă prin camere de recunoaștere facială sau să prezinte permise digitale dacă doresc să intre sau să părăsească aceste zone.

Alte 21 de cazuri confirmate au fost raportate în ultimele 24 de ore la Beijing, a declarat Comisia Națională de Sănătate. Totalul infecțiilor este până acum de 158, în scădere cu 31. Declinul noilor cazuri a determinat un important epidemiolog să spună că focarul din Beijing este „sub control”.

Dar mulțimile de oameni care așteaptă să fie testate au devenit o imagine comună la Beijing în ultimele zile. Imaginile arătă grupuri mari de oameni înghesuiți pe un coridor la un spital situat la vest de Beijing. Aceștia stau la cozi imense așteptând să fie testați.

China folosește datele din telefoane pentru supraveghere în masă

Scriind pentru Associated Press, Mark Schiefelbein a povestit cum a fost urmărit prin intermediul telefonului său după ce a fost la piața Xinfadi din Bejing. El a explicat că a fost sunat de un oficial chinez. Acesta l-a informat că trebuie să se prezinte la porțile unui stadion din apropiere. De acolo va fi luat și transportat către un site de testare a coronavirusului.

Jurnalistul a scris că: „cineva cu numărul meu de telefon mobil a fost în apropierea pieței. E posibil să fi fost urmărit prin telefonul mobil. Un oficial din orașul Beijing a declarat miercuri că 355.000 de persoane au fost identificate pentru testare”. El a spus că s-au folosit „big data” (date mari), dar nu a specificat cum s-a făcut acestă identificare.

Se pare că în acest moment China a introdus supravegherea în masă ca politică de stat. Faptul că drepturile și libertățile cetățenești sunt încălcate, nu mai contează. Justificarea că sănătatea populației primează, este un alibi perfect pentru a impune acest lucru.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*