Breaking News

China raportează ZERO cazuri de coronavirus pentru a doua zi la rând dar a înregistrat un număr record de infecții din afară

În ziua în care China nu a mai raportat cazuri noi de coronavirus pentru o a doua zi la rând, numărul infecțiilor de import a crescut la 228

China raportează ZERO cazuri de coronavirus pentru a doua zi la rând China raportează ZERO cazuri de coronavirus pentru a doua zi la rând
Distribuie:

Deși China a raportat ZERO cazuri de coronavirus pentru a doua zi la rând , statisticile arată că infecțiile se răspândesc în provincii din ce în ce mai mari, pe măsură ce se întorc acasă cei din afara granițelor, informează Daily Mail.

Acest lucru pune presiune asupra autorităților pentru a întări regulile de intrare și protocoalele de sănătate pentru noii veniți. Pentru a doua zi la rând, China a raportat ZERO cazuri de coronavirus transmis pe cale internă în provincia sa centrală Hubei. Este locul de unde la sfârșitul anului trecut s-a declanșat epidemia care apoi s-a răspândit în întreaga lume.

Chinezii se tem de un al doilea val al epidemiei

Temerile unui al doilea val de infecții cresc chiar dacă acum China ține epidemia sub control. Odată cu răspândirea virusului în Europa și America de Nord, expatriații chinezi, mulți dintre ei studenți, se întorc acasă. „Numărul cazurilor importate în China a crescut în continuare, astfel încât presiunea de a rămâne cu garda sus a crescut și ea”. Este declarația făcută vineri de Wang Bin, un oficial al Comisiei Naționale de Sănătate, la o conferință de presă din Beijing.

China continentală a avut 39 de noi infecții importate joi, a spus comisia. Paisprezece dintre acestea se aflau în provincia Guangdong, opt în centrul comercial al Shanghaiului și șase în capitala Beijing. Principalele puncte de intrare pentru repatriații infectați au fost principalele noduri de transport. Acestea sunt Beijing, Shanghai și Guangdong, inclusiv orașul Shenzhen, în apropiere de Hong Kong.

De asemenea, au fost semnalate o serie de cazuri importate și în alte orașe. Acestea au ridicat numărul total de infecții importate în China la 228. Comisia nu a spus de unde au provenit cazurile, dar autoritățile provinciale au spus că unii dintre cei veniți provin din Marea Britanie, Spania și Statele Unite. „Toată lumea este foarte vigilentă cu privire la cei care se întorc din străinătate. Nu trebuie să lăsăm garda jos”. Declarația a fost dată pentru Reuters de un rezident din Beijing care și-a dat doar numele de familie. El a mai spus că vigilența este maximă pentru a nu se constata o revenirea a epidemiei.

În Gansu, cinci oficiali au fost pedepsiți pentru că au permis intrarea în țară a celor din străinătate fără permisiune. Au fost acceptate inclusiv două persoane cu rezultate pozitive, a declarat agenția oficială de știri Xinhua.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*