Breaking News

A MINȚIT CHINA? O scurgere de date la o universitate sugerează că au fost 640.000 de cazuri în loc de 84.000 raportate

China ar fi înregistrat sute de mii de cazuride coronavirus, cu mult mai multe decât a admis public, sugerează o scurgere de date de la o universitate

China a raportat incorect numărul infecțiilor cu coronavirus din țară China a raportat incorect numărul infecțiilor cu coronavirus din țară
Distribuie:

China țara a raportat doar 84.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul, dar o scurgere de date care sugerează 640.000 de cazuri, se pare că a arătat adevărata dimensiune a epidemiei, informează Daily Mail.

Deși a fost un scepticism justificat asupra cifrelor raportate, pe fondul lipsei de transparență din partea Beijingului, încep să apară noi dovezi. O bază de date scursă de la Universitatea Națională de Tehnologie a Apărării din orașul Changsha sugerează că în țară au fost cel puțin 640.000 de cazuri. Informațiile scurse către ”Foreign Policy” și analizate de 100 de reporteri, conțin date relevante.

Ei spun că setul de date conține 640.000 de intrări individuale prelevate din cel puțin 230 de orașe răspândite în toată țara. Fiecare intrare conține latitudinea, longitudinea și numărul „confirmat” de cazuri în locație la o anumită dată. Acestea au fost colectate de la începutul lunii februarie până la sfârșitul lunii aprilie. Locațiile includ spitale, dar și ansambluri rezidențiale, hoteluri, supermarketuri, gări, restaurante, școli și chiar o filială a KFC.

Cel puțin 640.000 de cazuri înregistrate

Presupunând că fiecare intrare conține cel puțin un caz, asta ar însemna cel puțin 640.000 de cazuri de virus care au fost înregistrate. Numărul ar putea fi, de asemenea, mult mai mare. O singură intrare de date prezentată, conține două cazuri de virus, raportate la o biserică din orașul Harbin pe 17 martie.

Incoerențele în metodele de culegere a datelor înseamnă că este posibil să fie cazuri singulare sau multiple. Setul de date nu clarifică ceea ce a fost clasificat drept un caz „confirmat” al virusului. Acest lucru a dus la discrepanțe în raportarea făcută și în alte țări.

Existența acestei baze de date atât de mari, se va adăuga peste suspiciunile care spun că oficialii din China nu au raportat corect numărul cazurilor reale. China, la fel ca majoritatea celorlalte țări, s-a străduit să ofere date precise despre boală. Asta în condițiile în care aceasta s-a răspândit rapid în întreaga lume. Totuși se pare că aceștia nu au raportat formele ușoare și asimptomaticii.

De aici o serie întreagă de acuzații aduse împotriva Beijingului, care pare că se războiește cu întreaga lume. Până la apariția teoriilor conspiraționiste nu a mai fost decât un singur pas.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*