Breaking News

China a forțat Italia să cumpere măștile și consumabilele pe care le-a DONAT cu doar câteva săptămâni înainte

O sursă de la Casa Albă susține că Beijingul a forțat Italia să cumpere măști și consumabile utilizate în lupta împotriva Covid-19 pe care aceasta le donase în semn de solidaritate cu câteva săptămâni înainte Chinei

Transport de echipamente medicale din China către UE Transport de echipamente medicale din China către UE - © EPA
Distribuie:

Daily Mail informează pe pagina sa electronică cum statul comunist al lui Xi Jinping, a forțat Italia să cumpere măști și consumabile folosite în lupta împotriva Covid-19, pe care aceasta le-a donat în semn de solidaritate cu doar câteva săptămâni înainte.

China a trimis luna trecută un avion cu echipamente medicale, inclusiv măști și aparate de respirat în Italia. Țara era era copleșită de cazuri de COVID-19 și avea nevoie urgentă de ele.

Rapoartele ulterioare sugerează faptul că regimul de la Beijing, mai degrabă a vândut decât a donat aceste provizii medicale. Un înalt funcționar al administrației Trump a făcut declarații șocante pentru publicația ”The Spectator”. Acesta sugerează faptul că Beijingul a forțat Italia să cumpere, de fapt, din nou echipamentul pe care l-a donat Chinei în momentul apariției focarului din Wuhan.

„Înainte ca virusul să lovească Europa, Italia a trimis tone de PPE(echipament individual de protecție) în China. Scopul declarat a fost pentru a ajuta China să-și protejeze populația”, a spus oficialul. „China a trimis doar o parte din echipamentul donat de Italia înapoi … și i-a taxat pentru asta”. Este cel mai recent episod din eforturile de PR ale Chinei, a spus oficialul. Asta după ce a mințit despre amploarea dezastrului provocat de virusul ucigaș care a devastat populația din Wuhan.

China acuzată și de alte state

Un alt caz dat ca exemplu este cel al Spaniei. În urmă cu două săptămâni, Spania trimitea înapoi 50.000 de truse de testare defecte. Cumpărase echipamente medicale în valoare de 400 de milioane de EURO. Marfa cumpărată din China conținea inclusiv ventilatoare, măști și mănuși, spune sursa citată.

Săptămâna trecută, Beijing a spus țărilor să „verifice de două ori” instrucțiunile pe care le trimite cu măștile de față. Recomandarea a venit după ce guvernul olandez a reclamat faptul că 600.000 de măști făcute în China, nu respectau standardele specificate.

Între timp se observă un tot mai mare curent de opinie defavorabil Chinei. Aceasta este acuzată că a infectat cu noul coronavirus întreaga planetă. Mai este acuzată că a ascuns amploare epidemiei și numărul real de persoane infectate și decedate.

Oficialul america sugerează faptul că știrile false ale Chinei cu privire la virus au întârziat răspunsul Americii cu cel puțin o lună. Acest lucru a permis ca virusul să producă aici cel mai mare număr de confirmați pozitiv din lume, cu peste 367.000 de infectați și peste 10.900 de decese.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*