Breaking News

SCLAVIE MODERNĂ! Muncitoarele din China primesc doar 4 cenți pentru a produce păpuși DISNEY de 45 de dolari

Muncitoarele din China care fac păpuși cu tematică Disney vândute consumatorilor occidentali, câștigă aproximativ 4 cenți pentru fiecare păpușă de 45 dolari produsă

Muncitoarele din China lucrează pe salarii de mizerie pentru păpuși Disney vândute în Occident Muncitoarele din China lucrează pe salarii de mizerie pentru păpuși Disney vândute în Occident
Distribuie:

Newsweek a publicat un articol despre muncitoarele din China care primesc doar 4 cenți pentru fiecare păpușă DISNEY de 45 $, conform unei investigații făcute sub acoperire.

Muncitoarele din China, din orașul Heyuan, care produceau păpuși Disney Little Mermaid au fost amendate sau concediate pentru că și-au luat concediu medical. Acestea au lucrat și peste 150 de ore suplimentare pe lună datorită salariului scăzut pe care îl primeau. Din acest motiv erau obligate să se suprasolicite, potrivit unei investigații comune făcută de către grupurile pentru drepturile omului. Publicația The Guardian spune că investigația a fost făcută de către Solidar Suisse și China Labor Watch.

Majoritatea angajatelor erau femei de peste 45 de ani, iar condițiile lor de muncă au încălcat multe dintre prevederile codului muncii din China. „Deși lucrătoarele semnează un contract de muncă atunci când sunt recrutate, acesta este folosit doar pentru a trece inspecțiile făcute la fabrică. Lucrătoarele nu pot obține o copie a contractului de muncă, iar drepturile lor, așa cum sunt stipulate în contractul de muncă, nu sunt protejate. Majoritatea lucrătoarelor intervievate nu cunosc detaliile contractului de muncă „. Toate aceste informații sunt regăsite în raportul făcut de China Labor Watch.

„Orele de muncă și salariile încalcă în mod clar termenii din contractul de muncă și codul muncii. În timpul sezonului de vârf, lucrătoarele trebuie să lucreze între 10-13 ore pe zi și între 26 -29 de zile pe lună. O lucrătoare poate câștiga un salariu de 1,08 $/oră, primind un salariu lunar mai mic de 287,49 USD. Lucrătoarele prin urmare sunt nevoite să presteze ore suplimentare „, se spune în raport.

Ce prevede legislația din China

Legile stricte de muncă ale Chinei prevăd că muncitorii nu ar trebui să lucreze mai mult de 40 de ore pe săptămână. Orice muncă efectuată peste această perioadă de timp este inclusă în categoria de ore suplimentare. Grupurile pentru drepturile omului au trimis muncitori sub acoperire pentru a investiga situația din fabrică. Rapoartele acestora sunt cutremurătoare. După ora 17:00, una dintre muncitoare a spus că o durea spatele de oboseală. Îi venea să doarmă dar tura lor nu se terminase încă. Toate aveau senzația că timpul trece extrem de greu. Când faci mereu același lucru repetitiv, începi să simți amețeli. Acuitatea vizuală scade și privirea devine încețoșată. Sunt doar câteva din observațiile scrise în raportul prezentat.

Multe dintre muncitoarele din China chestionate sunt de părere că ar fi dificil să-și găsească un loc de muncă alternativ. În aceste condiții lucrează pe salariile mici pentru a-și întreține familia. În goana lor sălbatică pentru profit multe companii pleacă din China. Acestea investesc în țări din Asia de Sud-Est, precum Vietnamul, unde salariile oferite sunt și mai mici.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*