Breaking News

Coreea de Nord susține că are ZERO cazuri de coronavirus dar experții spun că este „IMPOSIBIL”

Coreea de Nord se mândrește cu faptul că nu are cazuri de COVID-19, chiar dacă țara vecină, China a cunoscut peste 3.200 de decese din cauza pandemiei globale

Dictatorul Kim Jong Un spune că țara nu are niciun caz de infecție cu CORONAVIRUS Dictatorul Kim Jong Un spune că țara nu are niciun caz de infecție cu CORONAVIRUS - © VIA REUTERS
Distribuie:

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jung Un, susține că țara are ZERO cazuri de coronavirus, în condițiile în care populația a fost pusă în carantină timp de 30 de zile, frontierele au fost închise și comerțul suspendat cu China, informează Daily Mail.

Unii experți cred însă că afirmația este doar o mușamalizare. „Coreea de Nord este imposibil să nu aibă un singur caz de coronavirus”, a declarat pentru Fox News Jung H. Pak. Acesta este un fost expert CIA în Coreea de Nord. Liderii din cel mai mare oraș din Coreea de Nord, Phenian, susțin că țara a reușit să prevină infecțiile cu coronavirus luptând pentru „supraviețuirea națională”.

Un general din Coreea de Sud se îndoiește de veridicitatea informației

Oficialii din Coreea de Nord au spus că au zero cazuri de coronavirus, printre cele peste 5.400 de persoane care au fost eliberate din carantină. Generalul Robert Abrams, un comandant al forțelor americane din Coreea de Sud se îndoiește de acest fapt. El arată că nivelul scăzut al activității militare recente din Coreea de Nord este un singur indiciu că virusul COVID-19 a infectat țara. El a adăugat că forțele armate nord coreene au fost în blocaj de aproximativ 30 de zile. Abia recent au început din nou antrenamentele de rutină. A dat ca exemplu faptul că nici un avion nu a zburat timp de 24 de zile”.

Unii experți consideră că masiva subnutriție a populației din Coreea de Nord este o problemă. Aceasta poate slăbi sistemul imunitar al multor cetățeni și ar putea contribui la o răspândire masivă a coronavirusului. Dar în mod ironic, regimul represiv al țării ar putea ajuta la reducerea răspândirii bolii, indiferent de numărul real.

De cealaltă parte, Coreea de Sud a fost lăudată de alte țări pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului. Răspândirea bolii s-a redus constant și este în prezent în jur de 8.300 de cazuri confirmate. Coreea de Sud a testat peste un sfert de milion dintre cetățenii săi pentru coronavirus. Este o proporție de aproximativ unul din 200 de sud-coreeni. În speranța obținerii acelorași rezultate, Statele Unite și alte țări caută să adopte metode de testare similare.

Până astăzi au existat peste 200.000 de cazuri de coronavirus confirmate la nivel mondial, cu peste 8.000 de decese.

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*