Breaking News

KIM JONG UN lovește din nou! Două prezicătoare din Coreea de Nord executate prin împușcare

O a treia prezicătoare a fost închisă pe viață după un proces public foarte mediatizat în țara aflată sub dictatură comunistă

Coreea de Nord a executat două prezicătoare pentru a da un exemplu că superstițiile nu sunt tolerate (© AFP/Getty Images)
Distribuie:

Două prezicătoare din Coreea din Nord au fost executate prin împușcare și o a treia a fost închisă pe viață după un proces public mult mediatizat în țara aflată sub dictatură comunistă, informează Daily Mail.

Femeile găsite „vinovate” de către judecători formaseră un colectiv numit ”Grupul Celor Șapte Stele”. Ele susțineau că doi copii, cu vârsta între 3 și 5 ani, puteau să canalizeze un „oracol al spiritelor” și să prezică viitorul.

Mii de oameni au fost aduși ca să asiste la procesul public al acestor prezicătoare. El a avut loc orașul Chongjin conform spuselor jurnaliștilor, la sfârșitul lunii martie.

O sursă din interiorul țării a spus postului de radio Asia Liberă (Radio Free Asia) că execuția a fost una politică. Era menită să „mențină ordinea socială”. Asta pe fondul temerilor că ghicitul viitorului ar fi o practică prea răspândită în Coreea de Nord.

Sursa a declarat: „Chiar și oficiali de rang înalt și familiile autorităților judecătorești merg de multe ori la prezicătoare înainte de a aranja căsătorii sau a încheia afaceri. Coreea de Nord nu tolerează amenințări la adresa autorității lui Kim Jong-un. Acesta este văzut nu doar ca liderul suprem, ci este considerat aproape un semi-zeu. Orice amenințări la adresa autorității sale sunt astfel eliminate fără milă.

Pedeapsa cu moartea în Coreea de Nord

Este greu de estimat adevărata amploare a pedepsei cu moartea în Coreea de Nord. Un raport al Națiunilor Unite privind drepturile omului a fost publicat în anul 2014. Acesta a relevat faptul că execuțiile publice erau foarte des utilizate ca metodă de control a populației.

„Ca și o practică a politicii de stat, autoritățile organizează execuții, cu sau fără proces, în public sau în secret. Acestea sunt un răspuns la crime de ordin politic sau de altă natură. Îngrijorător este faptul că de multe ori nu sunt chiar atât de serioase” a mai adăugat raportul. „Politica de a organiza regulat execuții publice servește pentru a inocula frică în întreaga populație”.

Se presupune faptul că mii de alți nord coreeni sunt închiși forțat în lagăre de muncă. Acest lucru efectiv echivalează cu o condamnare la moarte, deoarece aceștia nu vor mai fi eliberați niciodată.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*