Breaking News

Un dezertor din Coreea de Nord spune că este ‘99% sigur ‘ că liderul Kim Jong Un este mort

Dezertorul din țara condusă de dictatorul Kim Jong Un, acesta a spus că oficialitățile ar putea să anunțe moartea lui în acest weekend

Experții sugerează că sora lui Kim Jong Un, Kim Io-jong ar fi succesoarea lui Experții sugerează că sora lui Kim Jong Un, Kim Io-jong ar fi succesoarea lui - © AP
Distribuie:

Un dezertor din Coreea de Nord susține că este „99 la sută sigur” de faptul că dictatorul Kim Jong Un este mort, spunând că Fenianul ar putea anunța știrea în acest weekend, informează Daily Mail.

Ji Seong-ho a declarat agenției de știri din Coreea de Sud, Yonhap, că a fost „informat de faptul că dictatorul Kim a murit weekendul trecut” după o intervenție chirurgicală pe cord deschis.

Dezertorul a spus că sora lui Kim, Kim Yo-jong, este favorită pentru a fi succesoarea fratelui său. Totuși acesta a sugerat faptul că statul comunist „se luptă cu o problemă de succesiune complicată”. Kim nu a fost văzut în public de pe data de 11 aprilie, iar absența sa a stârnit un val de speculații despre sănătatea sa. Atât Seulul dar și Washingtonul au respins afirmațiile care susțin că el este grav bolnav sau mort.

Mass-media de stat din Coreea de Nord nu a furnizat nicio dovadă definitivă că dictatorul este în viață. Tot ce a fost difuzat au fost niște scrisori trimise în numele său.

Un dezertor crede că dictatorul Kim Jong Un este mort

Ji, este un fugar nord-coreean care a a fost ales în parlamentul din Coreea de Sud la începutul acestui an. El este cel care a sugerat cel mai recent că dictatorul Kim Jong Un a murit în urma operației pe cord deschis.

„M-am întrebat cât de mult ar fi putut rezista după operația cardiovasculară. Am fost informat că a murit în weekendul trecut. Nu este sigur 100%, dar pot spune că posibilitatea este de 99%. Coreea de Nord cred că se confruntă cu o problemă succesorală complicată”, a declarat el.

Fenianul nu a făcut niciodată public niciun plan de succesiune. Experții spun că sora lui Kim a fost cea mai vizibilă prezență în jurul dictatorului în ultimii ani. Coreea de Nord este cea mai secretă țară din lume și rapoartele despre Kim și familia sa, sunt aproape imposibil de verificat. Alți fugari din Coreea de Nord pun la îndoială faptul că astfel de informații sensibile ar scăpa vreodată din cercul interior al lui Kim.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*