Breaking News

Americanii panicați CUMPĂRĂ ARME pe fondul temerilor provocate de răspândirea CORONAVIRUSULUI

Panica s-a instaurat în statele cele mai afectate de virus, oamenii formând cozi lungi în afara magazinelor cu arme de vânătoare, pe fondul temerilor provocate de COVID-19

Americanii cumpără arme din cauza temerilor provocate de COVID-19 Americanii cumpără arme din cauza temerilor provocate de COVID-19 - © AP
Distribuie:

Americanii cumpără arme, cuprinși de panică, vânzările crescând exponențial în toată țara, cumpărătorii aliniindu-se în afara magazinelor cu arme de vânătoare, pe fondul temerilor provocate de infecția cu CORONAVIRUS, informează Daily Mail.

California, New York și Washington, statele cele mai lovite de virusul mortal, au înregistrat o creștere masivă a vânzărilor de arme. Cumpărătorii justifică măsura pentru a-și „proteja familiile” împotriva jefuitorilor. Asta în cazul în care alimentele și consumabilele s-ar epuiza din cauza panicii stârnite de CORONAVIRUS. Mii de americani au luat cu asalt supermarketurile pentru a face provizii de mărfuri esențiale. Panica stârnită are legătură cu răspândirea coronavirusului, care a ucis 93 și a infectat ale 4.743 de persoane doar în SUA.

Alții se tem că puterile acordate în situațiile de urgență guvernului, le-ar putea restrânge dreptul de a cumpăra o armă. O altă categorie sunt asiaticii americani, care cumpără arme pentru a se proteja de eventualele atacuri rasiste. Cozi uriașe se întindeau de-a lungul trotuarului din afara magazinului de arme Martin B. din Culver City, California.

Americanii cumpără arme

Americanii cumpără arme în Culver City – California

Corespondenta rețelei australiene Nine News, Amelia Adams a postat informații pe Twitter. Ea a scris: „Cozi pentru a cumpăra arme în Los Angeles. Cumpărătorii îmi spun că le este frică de ce se va întâmpla dacă oamenii rămân fără alimente și consumabile. Ei consideră că trebuie să-și protejeze familiile”.

Cum își justifică oamenii decizia

John Gore, în vârstă de 39 de ani, s-a așezat sâmbătă la coadă în fața magazinului Martin B. Retting. El a declarat pentru LA Times: „Politicienii și oamenii anti-arme ne spun de mai mult timp că nu avem nevoie de arme. Dar acum, o mulțime de oameni sunt cu adevărat speriați și pot lua ei înșiși această decizie”.

Anna, care nu a cumpărat niciodată o armă înainte, a spus: „Nu este ca o panică activă. Este mai mult o preocupare de a te asigura că suntem pregătiți în mod adecvat, eu, familia și prietenii. Mai bine să fii pregătit și să nu ai nevoie decât să ai nevoie și să nu ai o armă”.

Ralph Charette, în vârstă de 71 de ani, a cheltuit 1.500 de dolari într-un magazin din Germantown, Wisconsin. El a declarat pentru USA Today: „Există mulă incertitudine și paranoia, dar trebuie să-ți protejezi propria persoană”. Vânzările de arme au crescut și în San Gabriel Valley, Los Angeles. Acolo cumpără arme asiaticii-americani. Aceștia se tem că ar putea fi victime ale atacurilor rasiste din cauza coronavirusului, care a avut originea în Wuhan, China.

CORONAVIRUS ROMÂNIA ÎN TIMP REAL

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*