Breaking News

SUA investighează dacă laboratorul din Wuhan este responsabil de răspândirea CORONAVIRUSULUI

Ipoteza sugerată de Secretarul de Stat Mike Pompeo este că acesta a fost scăpat în timpul experimentelor de la Institutul de Virusologie din Wuhan

Institutul de Virusologie din Wuhan Institutul de Virusologie din Wuhan - © AFP via Getty Images
Distribuie:

Secretarul de stat, Mike Pompeo, a cerut Chinei „să mărturisească” dacă virusul care produce boala Covid-19 este originar din laboratorul din Wuhan, nu ca o armă biologică, ci ca parte a unor experimente făcute pentru a demonstra că oamenii de știință chinezi au fost superiori americanilor în identificarea amenințărilor emergente ale virusului, informează Daily Mail.

Cererea vine după ce președintele Donald Trump a declarat miercuri, că SUA încearcă să stabilească modul în care coronavirusul a fost contractat de oameni. Ipoteza sugerată este aceea că virusul a trecut în mod accidental la om în timpul experimentelor cu lilieci de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

După ce epidemia a devenit publică, liderii chinezi au dat repede vina pe „piața umedă” din Wuhan. Acolo animalele sălbatice, deși nu sunt lilieci, sunt vândute pentru consum. Acest lucru a determinat publicația Fox News să spună că dezastrul este „cea mai costisitoare mușamalizare guvernamentală. din toate timpurile”.

Ipoteza vehiculată și răspunsul Chinei

„Pacientul zero” a lucrat la laboratorul Wuhan și a răspândit virusul populației locale după ce a părăsit locul de muncă. Informațiile au fost primite din surse apropiate de serviciile secrete. China a respins afirmația că virusul ar fi putut avea originea într-un laborator din apropierea orașului Wuhan.

Institutul de Virusologie din Wuhan - Experiențe pe șoareci

Institutul de Virusologie din Wuhan – Experiențe pe șoareci

„Ceea ce știm este că acest virus își are originea în Wuhan, China”, a declarat Pompeo pentru Fox News miercuri seara. „Știm că există Institutul de Virusologie din Wuhan la doar câțiva kilometri distanță de locul unde era piața umedă. Mai sunt multe de investigat. Guvernul Statelor Unite lucrează cu sârguință pentru a descoperi adevărul”.

Trump a fost întrebat despre noile acuzații la o conferință de presă de la Casa Albă, miercuri. El a răspuns criptic: „Din ce în ce mai mult, auzim povestea. Facem o analiză foarte amănunțită a acestei situații oribile care s-a întâmplat ”, a spus Trump.

Donald Trump a fost întrebat dacă a discutat subiectul cu președintele chinez Xi Jinping. Trump a spus: „Nu vreau să discut despre ce am vorbit cu el despre laborator. Pur și simplu nu vreau să discut, este nepotrivit acum”.

Pompeo a declarat în interviu că există o modalitate prin care China ar putea să-și dovedească buna credință. El a recomandat accesul oamenilor de știință din întreaga lume la laboratorul din Wuhan. Acest lucru ar putea elucida mecanismul prin care a început să se răspândească virusul.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*