Breaking News

Cea mai tânără victimă a unui SINDROM RAR asociat coronavirusului a murit la vârsta de opt luni

Alexander Parsons este considerat cea mai tânără victimă a sindromului Kawasaki din Marea Britanie

Bebeluș mort la opt luni din cauza unui sindrom rar asociat coronavirusului Bebeluș mort la opt luni din cauza unui sindrom rar asociat coronavirusului - © mirror.co.uk
Distribuie:

O mămică sfâșiată de durere a povestit cum fiul ei în vârstă de doar opt luni a murit datorită unui sindrom rar asociat bolii Covid-19, informează publicația Mirror. Alexander Parsons, în vârstă de opt luni, se crede a fi cea mai tânără victimă a bolii Kawasaki.

În toată lumea medicii sunt îngrijorați de efectele unui sindrom inflamator pe care oamenii de știință îl asociază cu noul coronavirus. Foarte multe țări lovite de pandemia de coronavirus au raportat cazuri de sindrom inflamator pediatric. Chiar dacă legătura cu boala Covid-19 nu este oficial stabilită, cercetătorii cred că acest lucru este cel mai probabil.

Acest sindrom rar este asociat coronavirusului

Se crede că boala poate fi declanșată de o reacție la coronavirus. Medicii au dat acestui sindrom rar un nou nume, PIMS-TS, în lupta împotriva Covid-19. Băiețelul nu avea alte condiții de sănătate subiacente. Acesta a fost fotografiat zâmbind și jucându-se cu doar două ore înainte de a suferi o ruptură de anevrism. Mama sa în vârstă de 29 de ani este devastată. A declarat că viața ei nu va mai fi la fel, o parte din ea murind odată cu bebelușul.

Primele semne ale bolii lui Alex au fost erupții cutanate care arătau ca arsurile solare. Un alt sindrom a fost temperatura ridicată și ganglionii limfatici umflați. Ulterior boala s-a agravat, iar mâinile și tălpile picioarelor s-au înroșit.

Alex a fost internat la Spitalul Derriford din Plymouth pe 6 aprilie și a fost diagnosticat cu boala Kawasaki a doua zi. Boala afectează de obicei copiii sub cinci ani, dar în Europa lovită de pandemie s-au diagnosticat peste 200 de cazuri suspecte la copii până la 14 ani. În Italia, 10 tineri cu Covid-19 au început să prezinte unele sau toate simptomele Kawasaki, a informat jurnalul medical Lancet.

Când starea lui Alex s-a înrăutățit, el a fost transferat la Spitalul Regal pentru copii din Bristol. O scanare a inimii a găsit multiple anevrisme coronariene și artere lărgite. A murit în noaptea următoare. Mama devastată a povestit ultimele clipe ale micuțului care și-a dat sfârșitul în brațele ei.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*