Breaking News

A murit doctorul din Wuhan a cărui piele s-a înnegrit din cauza tratamentului prescris împotriva coronavirusului

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a murit după ce s-a luptat cu boala timp de aproape cinci luni de zile

Dr Hu a fost țintuit la pat 99 de zile dintre care 45 conectat la aparatul ECMO
Distribuie:

Doctorul din Wuhan a cărui piele s-a înnegrit brusc după ce s-a îmbolnăvit grav de COVID-19, a murit după ce a luptat împotriva infecției cu virusul ucigaș timp de aproape cinci luni, informează Daily Mail.

Doctorul din Wuhan, pe nume Hu Weifeng, a contractat virusul în ianuarie, când trata pacienții bolnavi de Covid-19 în spital. A murit într-un spital din Wuhan, epicentrul pandemiei mondiale de coronavirus. Informația a fost dată de site-ul de știri din China, „The Paper”.

Medicul, în vârstă de 42 de ani, a fost tratat în secția de terapie intensivă timp de mai bine de o lună înainte de a-și pierde viața. Medicii au declarat pentru publicația „The Paper” că moartea i-a fost provocată de complicațiile datorate infectării cu coronavirus.

Dr. Hu, medic urolog, a fost coleg cu Li Wenliang, doctorul care a avertizat despre apariția coronavirusului. El a fost amenințat de poliție pentru că dat alarma despre virus pe rețelele sociale și a murit după ce a contractat boala. Amândoi au lucrat la Spitalul Central din Wuhan. Cel puțin cinci medici au cedat în fața bolii mortale în acel spital. Conducerea spitalului nu a comentat încă nimic despre moartea doctorului Hu.

Tratamentul a cauzat înnegrirea pielii

Culoarea anormală a pielii Dr. Hu a fost atribuită efectelor secundare cauzate de un antibiotic pe care l-a primit în timpul tratamentului. Unul dintre colegii doctorului Hu, doctor Yi Fan a avut și el aceleași efecte secundare din cauza COVID-19. Și-a revenit complet după ce s-a îmbolnăvit în același timp cu Dr. Hu, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului.

Echipa medicală care i-a îngrijit pe cei doi doctori le-a administrat Polimixina B, un antibiotic de ultimă generație în timpul tratamentului. Medicamentul a cauzat hiper-pigmentare în corpul medicilor. Efectul a dispărut pe măsură ce medicii s-au recuperat. Anterior, medicii au crezut că pigmentația anormală a pielii a fost cauzată de un dezechilibru hormonal, după ce virusul a deteriorat ficatul. Dr. Yi și Dr. Hu au fost diagnosticați amândoi pe 18 ianuarie.

Cei doi medici au fost duși mai întâi la spitalul pulmonar din Wuhan. Ulterior au fost transferați la sucursala Zhongfa Xincheng a Spitalului Tongji, potrivit postului de televiziune CCTV. Dr. Yi, un medic cardiolog s-a recuperat. Din nefericire pentru Dr. Hu, acesta a decedat după aproape cinci luni de luptă cu boala.

Știri recente

[smartslider3 slider=13]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*