Breaking News

Doctoriță găsită VINOVATĂ după ce a ucis o pacientă căreia I-a rupt organele genitale interne la naștere

Doctorița este acum acuzată de neglijență, după ce o tânără în vârstă de 22 de ani, a murit în agonie atunci când organele sexuale interne au fost rupte accidental la naștere

O tânără a murit la naștere după ce organele sexuale interne i-au fost rupte de o ginecologă O tânără a murit la naștere după ce organele sexuale interne i-au fost rupte de o ginecologă (© east2west news)
Distribuie:

O doctoriță ginecologă a fost găsită vinovată și se confruntă cu până la trei ani de închisoare după moartea unei paciente la scurt timp după naștere, după ce organele genitale interne ale acesteia au fost rupte din greșeală, informează Daily Mail.

Alisa Tepikina a murit în „dureri groaznice” după ce ginecologa a încercat să-i îndepărteze placenta. Aceasta a scos din greșeală organele genitale interne ale tinerei de 22 de ani care a intrat în comă și a murit din cauza „șocului hemoragic”. Cumplitul incident a avut loc în orașul rus Nizhneserginskaya. Tânăra a avut timp doar să-i zâmbească fiicei sale nou-născute. La scurt timp obstetriciana a încercat să scoată placenta din uterul inversat dar procedura nu a reușit.

Urmărirea penală

La șase luni de la decesul tinerei, au fost aduse acuzații împotriva medicului de 27 de ani. Aceasta ar putea face închisoare sau muncă în folosul comunității în cazul în care va fi condamnată. Medicul șef al spitalului a afirmat că nu au existat „acțiuni violente” ale medicului. Experți medicali independenți după o anchetă completă, au infirmat acest lucru, se spune în declarația Comitetului de Investigare Rus. În cazul tinerei, placenta ar fi trebuit să fie detașată manual de medic, sub anestezie, a constatat ancheta. „Tragerea necontrolată sau necorespunzătoare a cordonului ombilical a condus la inversarea completă a uterului”, se arată într-o declarație a experților medicali.

Rudele tinerei Tepikina au auzit țipetele ei în timp ce așteptau în spital. Tatăl ei, Dmitry Malyukov, 47 de ani, a spus: „Fiica mea suferea, țipa de durere. Dar doctorița nu i-a acordat nicio atenție”. Experții medicali au adăugat că medicul „a tras cordonul ombilical cu o forță” și că a fost o procedură „ca din Evul Mediu”. Medicul de serviciu nu a recunoscut complicația care punea în pericol viața tinerei după naștere. Ca urmare, asistența medicală a fost oferită cu o întârziere inacceptabil de mare.

Ancheta a scos la iveală că uterul a fost re-poziționat după patru ore și 15 minute. Era mult prea târziu. Sângerarea masivă și șocul hemoragic i-au provocat tinerei insuficiența cardiacă. Aceasta a făcut stop cardiac și a murit.

Svetlana Malyukova, în vârstă de 42 de ani, mama tinerei, a cerut ca doctorița să fie judecată. Aceasta s-a confruntat deja cu sancțiuni disciplinare. Copilul tinerei decedate este acum crescut de bunică și de soțul tinerei, Nikolay Tepikin, în vârstă de 22 de ani.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*