Breaking News

Cum a schimbat un soldat britanic viața unui băiat bosniac care se născuse cu o DEFORMAȚIE FACIALĂ GRAVĂ

Bărbatul a strâns 140.000 de lire sterline pentru a plăti operațiile care i-au schimbat viața iar acum simte un „sentiment extraordinar de mândrie” pentru ce a făcut

Un soldat britanic a schimbat viața unui băiat bosniac care se născuse cu o deformație facială Un soldat britanic a schimbat viața unui băiat bosniac care se născuse cu o deformație facială - Colaj foto: Sursa The Sun
Distribuie:

Wayne Ingram, un soldat britanic, l-a cunoscut pe Ștefan Savic, un băiețel de patru ani, care avea o gravă deformație facială, când se afla în patrulare în Bosnia, acum mai bine de 17 ani, informează The Sun.

Ștefan se născuse cu o deformație facială, o formațiune osoasă în centrul feței, care-i zdrobea craniul. Aceasta îi forța ochii până în punctul în care abia mai putea să vadă. Wayne, un soldat care avea și el un copil de patru ani, a fost mișcat de starea lui Ștefan. El i-a promis că-l va duce la un tratament în Marea Britanie, care îi va schimba viața.

Bărbatul a strâns 140.000 de lire sterline pentru operațiile lui Ștefan. După cinci operații, ultima în octombrie 2016, Ștefan a fost recuperat complet. Ștefan a împlinit 21 de ani în luna ianuarie și acum trăiește o viață împlinită și fericită.

Wayne, lucrează în prezent ca paramedic la Aberdeen. El transportă aerian oamenii cu simptome Covid-19 de la platformele petroliere din Marea Nordului spre continent. A declarat pentru Sun Online: „Este incredibil. Am reușit să-l văd pe acest băiat transformându-se într-un bărbat. Ștefan se descurcă extrem de bine. A terminat școala și cântă într-o trupă locală la acordeon și la pian. Când nu cântă, lucrează cu tatăl său în barul familiei”.

Băiatul s-a născut o deformație facială numită FISURA TESSIER

Wayne a fost sergent în armata regală într-o misiune de stabilizare în Bosnia. Atunci l-a cunoscut pentru prima dată pe Ștefan și pe părinții săi Milos și Slava. Ștefan s-a născut cu o afecțiune rară numită fisură Tessier, ceea ce însemna că ochii lui erau cu 4,5 cm mai depărtați decât normal și nasul diform. Wayne a strâns pentru prima dată 85.000 de lire sterline și l-a adus pe Stefan la Great Ormond Street Hospital în 2003.

David Dunaway, un chirurg plastic, și-a oferit cu generozitate serviciile gratuit. Fostul soldat a trebuit să plătească zborurile, vizele și cazarea pentru familie. Ștefan a avut două operații majore. Prima, în iulie 2003, a necesitat îndepărtarea tuturor dinților. Aceasta a fost urmată de o operație de 12 ore în octombrie. Atunci a fost necesară reconstrucția craniului său.

A revenit în Marea Britanie în mai 2005 pentru o a treia operație care i-a corectat căile respiratorii nazale. În 2014, Wayne a strâns încă 20.000 de lire sterline pentru o operație care i-a îmbunătățit fața, a aliniat dinții și l-a ajutat să respire. Cu un ultim efort, Wayne l-a adus pe Ștefan în Marea Britanie în anul 2016 pentru ultima dată. Atunci i-a fost modelat nasul cu cartilaj luat de la ureche.

Acum tânărul este bine și transmite mulțumirile sale sincere pentru tot sprijinul primit de la cei care l-au ajutat.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Recomandat
Străbunica unui băiat de patru ani, care a fost torturat…
Cresta Posts Box by CP