Breaking News

Noua rachetă Skyfall a Rusiei,capabilă să zboare ANI de zile în jurul Pământului și să lanseze lovituri nucleare în orice moment

Avertizarea a venit de la cel mai înalt nivel, respectiv Șeful Serviciului de Informații al Apărării din Marea Britanie

Noua rachetă Skyfall a Rusiei Noua rachetă Skyfall a Rusiei - © east2west news
Distribuie:

Noua rachetă Skyfall a Rusiei, va putea zbura în jurul Pământului timp de ani de zile și are capabilitatea de a lansa lovituri nucleare în orice moment, a avertizat Șeful Serviciului de Informații al Apărării din Marea Britanie.

Daily Mail scrie că racheta Burevestnik 9M730, este cunoscută și sub denumirea de Skyfall de către NATO. Ea a fost legată de moartea a cel puțin cinci oameni de știință într-un accident din Nyonoksa, nord-estul Rusiei. Explozia provocată atunci a determinat o creștere a radiației nucleare „de o mie de ori mai mare decât cea letală”. Se întâmpla în luna august a anului trecut.

Șeful Serviciului de Informații al Apărării din Marea Britanie, Generalul-locotenent Jim Hockenhull, a declarat acest lucru într-o ședință de presă. El a spus: „Moscova testează un sistem de rachete de croazieră subsonic, care are o acoperire globală și care ar permite atacul din direcții neașteptate”. Se înțelege că racheta va putea zbura în jurul Pământului timp de ani de zile, fiind gata să lanseze un atac nuclear în orice moment. Anul trecut s-a raportat că arma ar putea fi gata de lansare până în 2025.

Ce spune Putin despre noua rachetă Skyfall a Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin ar fi numit-o „un tip de armament radical nou”, cu „autonomie nelimitată și capacitate nelimitată de manevră”. Generalul-locotenent Hockenhull a fost citat de „The Sunday Telegraph” în timp ce vorbea la centrul de informații Five Eyes. Five Eyes este o alianță de schimb de informații, formată din experți din Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă și Canada.

Poate ești interesat:

 

În cadrul ședinței media, generalul a avertizat că Rusia a investit în submarine și capabilități subacvatice. Au creat inclusiv un vehicul subacvatic fără pilot. Acesta este „capabil să livreze o sarcină utilă nucleară către țintele de coastă sau chiar grupuri navale marine”. De asemenea, acestea sunt capabile să distrugă și cablurile de internet și telecomunicații submarine.

Generalul a mai spus că armata Rusiei este mai mică decât în ​​timpul Războiului Rece. Acest lucru a determinat ca modul de abordare al războiului să fie complet diferit. General-locotenentul Hockenhull a descris Iranul și Coreea de Nord drept amenințări regionale. Totuși despre China a spus că reprezintă cea mai mare amenințare la adresa stabilității din întreaga lume.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*