Breaking News

VIDEO: Submarinele cu rachete nucleare hipersonice din Rusia vor fi operaționale până în 2024

Submarine nucleare dotate cu rachete balistice hipersonice va fi pregătite pentru război până în 2024, este raportul îngrijorător al serviciilor secrete americane

Borei II noul submarin rusesc care va fi echipat cu rachete nucleare hipersonice Foto: captură YouTube
Distribuie:

Daily Express informează în ediția sa electronică despre submarinele Borei II ale Moscovei, care vor putea lansa rachete balistice intercontinentale hipersonice începând cu anul 2024. Fiecare submarin ar putea lansa până la 200 de arme hipersonice, reprezentând o amenințare majoră pentru Occident, în cazul izbucnirii unui război mondial.

Submarinul de clasă Borei II

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0PHLL4EdVuY[/embedyt]

O rachetă balistică hipersonică poate călători cu peste 1600 metri pe secundă, zburând de cel puțin cinci ori mai repede decât viteza sunetului. Submarinele de clasă Borei II sunt primele submarine dezvoltate de Rusia de la apogeul Războiului Rece, potrivit postului de televiziune CNBC. Se presupune că Președintele Vladimir Putin a redus fondurile pentru alte proiecte militare pentru finanțarea ambițiosului proiect. La începutul acestui an, Putin a ironizat NATO lăudând arsenalul rachetelor hipersonice ale Rusiei pe care le-a catalogat ca fiind „invincibile”. Într-un discurs ținut la Moscova în timp ce prezenta ”Starea națiunii”, el a spus că dezvoltarea armelor va face ca apărarea NATO să fie „complet inutilă”.

Redând temerile legate de un conflict iminent între Rusia și SUA, domnul Putin a spus: „Nu avem în plan să fim agresori. Nu vom lua nimic de la nimeni. Armata puternică a Rusiei este un garant al păcii pe planeta noastră. Dar orice utilizare a armelor nucleare împotriva Rusiei sau aliaților săi, orice fel de atac, va fi privit ca un atac nuclear împotriva Rusiei. Ca răspuns, vom lua măsuri instantaneu, indiferent de consecințele acestora. Nimeni nu ar trebui să aibă nici o îndoială în această privință”.

În prezent, Statele Unite nu au capacitatea de a se apăra împotriva armelor hipersonice. În martie, un comandant de top al armatei americane a avertizat că Rusia „urmărește agresiv dezvoltarea capabilităților hipersonice”.

Generalul forțelor aeriene americane, John E Hyten, a declarat că deocamdată singura metodă de a contracara o astfel de amenințare împotriva SUA este așa numita forță de descurajare Triad formată din ansamblul celor trei mai forțe nucleare americane: rachetele nucleare din buncăre, rachetele nucleare de pe submarine și rachetele strategice ale forțelor aeriene ale SUA .

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*