Breaking News

Rusia amenință că ar putea desfășura arme nucleare în Siria ca răspuns la sancțiunile SUA

RUSIA ar putea implementa arme nucleare în Siria ca răspuns la politica SUA de a impune sancțiuni asupra Moscovei, a avertizat un parlamentar rus

Rusia amenință că ar putea desfășura arme nucleare în Siria Foto: Wikimedia Commons
Distribuie:

Daily Express informează că Vladimir Gutenev, Vicepreședintele Comitetului pentru Politică Economică din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a declarat că este timpul ca Rusia să își elaboreze propriile ”linii roșii” și să implementeze arme nucleare pe teritoriul altor țări.

Ce înțelege deputatul prin ”linii roșii”

Oficialul a declarat că este necesară desfășurarea de arme nucleare tactice rusești în țări precum Siria. Este propusă și utilizarea criptomonedelor garantate în aur pentru exporturile de armament rusesc. Totodată el a propus și suspendarea unor tratate cu Statele Unite, cum ar fi cel pentru neproliferarea tehnologiilor pentru rachete .

Gutenev a spus: „Cred că acum Rusia trebuie să își traseze propriile ”linii roșii”. A sosit momentul să ne gândim la variante de răspuns asimetric către SUA, care sunt acum sugerate de experți și care sunt destinate nu numai pentru a compensa sancțiunile lor, dar și pentru a provoca unele daune drept represalii. Nu este nici un secret că se pune o presiune serioasă asupra Rusiei și aceasta se va înrăutăți. Se intenționează să se dea o lovitură în cooperarea din domeniul apărării, inclusiv pentru exporturile de armament”.

Ministrul a adăugat că Rusia ar trebui să urmeze sfatul „experților” și să ia exemplul SUA. Acest lucru ar presupune implementarea de arme nucleare pe teritoriul altor țări. El a adăugat că sfatul anumitor experți este ca Rusia să nu mai pună în aplicare tratatele privind neproliferarea tehnologiilor de rachete. El a mai sugerat că desfășurarea de arme nucleare tactice în țări străine, este un model ce ar trebui să fie urmat. În acest sens, el a spus că: „Este posibil ca Siria, unde avem o bază aeriană bine protejată, să devină una dintre aceste țări”.

Comentând asupra sancțiunilor deja aplicate, Gutenev a declarat că este puțin probabil să dăuneze industriei rusești de apărare. El a spus că: „Programul de substituire a importurilor a produs rezultate foarte bune și s-au găsit furnizori alternativi. Cu toate acestea, suntem preocupați de faptul că sancțiunile sunt încă în creștere și au devenit oarecum iminente”.

Noile sancțiuni SUA

SUA a lovit Rusia cu un nou lot de sancțiuni pe data de 22 august. Acestea au fost date pentru presupusa implicare a ei în otrăvirea fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale în orașul Salisbury din Marea Britanie. Serghei și fiica sa Yulia au fost găsiți în stare de inconștiență pe o bancă lângă centrul comercial Maltings din Salisbury. Departamentul de Stat declară că Rusia a încălcat Acordul privind Controlul Armelor Chimice și Biologice și folosirea lor în război, din 1992.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*