Breaking News

VIDEO: PUTIN a testat CAPACITĂȚILE NUCLEARE într-un show de forță

RUSIA a efectuat cel mai masiv test de arme nucleare, implicând atât forțele navale cât și forțele aeriene

PUTIN a testat CAPACITĂȚILE NUCLEARE ale Rusiei
Distribuie:

Vladimir Putin testează CAPACITĂȚILE NUCLEARE ale țării, într-un avertisment dramatic față de potențialii rivali, scrie publicația Daily Express în ediția sa electronică. Deoarece tensiunile cu Occidentul rămân ridicate, Vladimir Putin a ordonat efectuarea unor teste nucleare. Au fost implicate navele din flota de nord și din Pacific ale armatei Ruse, precum și bombardierele Forțelor Aeriene din Rusia.

Patru ținte diferite au fost lovite în Rusia și Kazahstan, țară unde armata rusă menține o prezență majoră. Rachetele balistice au fost trase de submarine nucleare atât din ​​Marea Barents, situată în nordul Rusiei, cât și din Marea Okhotsk situată în Pacific.


Rachete de croazieră au fost testate și de către bombardiere strategice cu rază lungă de acțiune. Avioanele desfășurate au inclus bombardierele Tu-95MS, Tu-22M3 și Tu-160, care deși au intrat în funcțiune în timpul perioadei sovietice, sunt încă operaționale. Rachetele au fost urmărite de către sistemele rusești de avertizare timpurie.

Imagini din timpul testelor

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=NxDmk7FzB44[/embedyt]

Potrivit Ministerului Apărării din Rusiei, exercițiul a permis să se testeze și lanțul de comandă nucleară, de la camera principală de comandă până la unitățile din prima linie. Videoclipurile publicate de Ministerul Apărării arată că rachetele sunt lansate de pe submarine și bombardiere cu rază lungă de acțiune care decolează de pe un aeroport. Testele nu au implicat și detonarea focoaselor nucleare.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SOUw0mY6UzQ[/embedyt]

Rusia are mai multe arme nucleare decât orice altă țară din lume, deținând 7.850, potrivit Federației Oamenilor de Știință Americani. Statele Unite se află pe locul al doilea, cu 6.450 de focoase nucleare. Dintre focoasele rusești, aproximativ 1600 sunt considerate a fi operaționale din punct de vedere strategic.

Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, capacitățile nucleare ale Rusiei s-au modernizat în mod semnificativ în ultimii ani. În discursul în fața națiunii din acest an susținut în luna martie, el a anunțat că Rusia a dezvoltat câteva noi tipuri de arme nucleare.

Racheta Avangard

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=nkldlhlRnxM[/embedyt]

Printre acestea este inclusă și racheta intercontinentală Avangard, care este capabilă să călătorească cu o viteză de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului. În același timp ea poate să ocolească sistemele de detecție ale inamicului. Potrivit guvernului rus, Avangard este „absolut invulnerabilă pentru orice sistem de apărare antirachetă”.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*