Breaking News

VIDEO: 52 de avioane F-35A pentru cele 52 de ținte alese de SUA în caz de război, au decolat simultan într-un uriaș exercițiu de forță

Cele 52 de avioane F-35A Lightning II înarmate valorând 4,2 miliarde de dolari, au decolat de la Baza Forțelor Aeriene Hill din Utah

52 de avioane F-35A au fost lansat de la Baza Forețelor Aeriene Hill într-o uriașă desfășurare de forță 52 de avioane F-35A au fost lansat de la Baza Forețelor Aeriene Hill într-o uriașă desfășurare de forță
Distribuie:

Forțele aeriene americane au efectuat un imens spectacol de forță, fiind lansate 52 de avioane F-35A Lightning II înarmate, valoarând 4,2 miliarde de dolari, sugerând cele 52 de ținte alese simbolic de SUA a fi lovite în caz de război cu Iranul, informează Daily Mail.

Cele 52 de avioane F-35A, au decolat luni într-o succesiune rapidă de la Baza Forțelor Aeriene Hill din Utah. Exercițiul a fost făcut de piloții activi de la baza aeriană 388. Ei au fost secondați de cei de rezervă de la baza aeriană 419. Aceștia sunt cunoscuți drept Fighter Wings (Aripile de Luptă). Acțiunea de intimidare a arătat capacitatea US Air Force de a desfășura o forță mare de avioane F-35A la nevoie.

Exercițiul a fost planificat cu câteva luni înainte. Coincidență sau nu, executarea lui a avut loc în săptămâna în care au explodat tensiunile dintre SUA și Iran. Președintele Donald Trump a amenințat că va distruge 52 de obiective iraniene dacă vor ataca SUA. Acestea au fost alese simbolic, reprezentând cei 52 de americani luați ostatici la ambasada SUA din Iran în anul 1979.

SUA continuă să facă eforturi pentru ca Iranul să nu răspundă militar după uciderea într-un atac cu dronă a generalului Qasem Soleimani în Irak. Fighter Wings (Aripile de Luptă) au dezvăluit luni că avioanele F-35A au ajuns în sfârșit la o capacitate deplină de război. „Suntem gata să zburăm, să luptăm și să câștigăm”, a postat pe twitter după exercițiu comandantul escadrilei 419. Exercițiul a testat capacitatea piloților de a răspunde în masă și în forță oricărei amenințări în caz de necesitate.

Lansarea succesivă a celor 52 de avioane F-35A

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=IjbCIQvFjmM[/embedyt]

Și comandantul escadrilei 388t Fight Wingers a postat un mesaj pe Twitter. El a spus: „Exercițiul, care a fost planificat luni întregi, a demonstrat capacitatea noastră de a angaja o forță mare de avioane F-35A. La puțin mai bine de patru ani după ce au primit primul avion F-35A Lightning II, baza aeriană Hill a obținut capacitatea completă de luptă”.

Fiecare avion F-35A valorează aproximativ 89,2 milioane de dolari USD. SUA au primit primul său F-35A la Baza Forțelor Aeriene Hill în urmă cu patru ani. De atunci, piloții s-au antrenat și s-au angajat în mai multe exerciții de luptă de mari dimensiuni. Au sprijinit și două desfășurări de luptă în Orientul Mijlociu.

Colonelul Steven Behmer, a declarat că acesta este doar începutul operațiunilor de luptă susținute de F-35A . Piloții săi sunt concentrați și pregătiți să fie desfășurați oricând și oriunde este nevoie, în caz de război.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*