Breaking News

„Imigranții” români au instalat corturile în Londra vizavi de hotelul Hilton și Hyde Park

Un grup de „imigranți” și-au așezat tabăra în Parcul Lane din Londra, după ce au fost îndepărtați din aceeași zonă în septembrie anul trecut

„Imigranții” români au instalat corturile in Londra lângă un hotel de 5 stele „Imigranții” români au instalat corturile in Londra lângă un hotel de 5 stele - Colaj foto: sursa dailymail.co.uk
Distribuie:

Bărbați, femei și copii au instalat corturile în Londra vizavi de hotelul de cinci stele Hilton din Mayfair, la doar câțiva zeci de metri de Hyde Park, informează Daily Mail.

Anul trecut, o tabără de oameni fără adăpost, formată în principal din „imigranți” români și bulgari s-au strâns în aceeași zonă. Poliția i-a mutat de acolo după ce e a avut loc o creștere a infracționalității în zonă și au avut un comportament antisocial. Imigranții, acuzați de furturi și tâlhării, au fost evacuați după mai multe plângeri de jafuri.

Imaginile postate arată o tabără înființată în aceeași zonă. Oamenii au fost fotografiați cum stăteau la iarbă verde lângă corturi profitând de vremea frumoasă. O femeie îmbrăcată într-o bluză neagră a fost fotografiată mutând o saltea de burete pe iarbă.

Au instalat corturile în Londra lângă hotelul de lux Hilton

Corturile au fost instalate pe iarbă, în timp ce rulotele erau parcate în lateral. Tabăra a fost înființată, după măsurile de relaxare stabilite în urma carantinei impusă datorită coronavirusului.

Consiliul Westminster a declarat: „Suntem conștienți că un grup de oameni dorm în Park Lane în ultimele zile. Lucrăm cu partenerii noștri de caritate, poliție și Home Office să găsim o soluție”. Se pare că pandemia a lovit dur în beneficiile primite de acești imigranți. Sute de mii de imigranți  în Marea Britanie au primit dreptul de a lucra în țară fără acces la beneficii în cazul în care devin șomeri.

Poliția metropolitană, Transportul Londonez și Marea Autoritate din Londra au fost abordate pentru comentarii. În septembrie anul trecut, un cărucior de cumpărături a fost fotografiat supraîncărcat cu oale, tigăi, o mătură și un acordeon. Un televizor cu plasmă având diagonala de 81 cm era în căruciorul unui român pe nume Dan, care intenționa să-l vândă „pentru câteva sute de lire sterline”. Acesta a spus că nu vrea să se întoarcă în România. El stă în Anglia fără bani, fără job și fără mâncare, potrivit publicație The Telegraph.

A fost emisă o ordonanța judecătorească de evacuare a imigranților. Asta după ce încercările de a le oferi cazare alternativă s-au dovedit zadarnice. Cu toate acestea, cei care locuiau în „orașul de corturi” au rezistat atunci deportării. Politica de la Home Office prevede că deportarea unor persoane care sunt cetățeni ai UE este ilegală și încalcă regulile privind libertatea de mișcare.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*