Breaking News

Un avion plin cu CULEGĂTORI ROMÂNI va ateriza mâine pe aeroportul Stansted din Londra

Ei vor ocupa posturile vacante de muncitori la ferme din Anglia, în ciuda crizei coronavirusului care a provocat o creștere a șomajului din Marea Britanie

Un avion cu 180 de culegători români de fructe va ateriza pe avionul Stansted din Londra Un avion cu 180 de culegători români de fructe va ateriza pe avionul Stansted din Londra
Distribuie:

Un avion charter cu aproximativ 180 de culegători români de fructe urmează să aterizeze mâine pe aeroportul Stansted din Londra. Aceștia vor ocupa posturile vacante de muncitori de la fermele din Anglia, pentru a ține pasul cu cererea de forță de muncă pe fondul crizei coronavirusului, informează Daily Mail.

Avionul care va efectua zborul mâine de la București la Londra, este primul din cele șase care va sosi în lunile următoare. Măsura este luată pentru ca fermele din Marea Britanie să nu rămână fără personal muncitor.

Cererea a fost făcută de o asociație agricolă britanică

Asociația Country Land & Business a avertizat că restricțiile de călătorie actuale ar putea avea un impact masiv asupra agriculturii. Ele ar putea să lase companiile agricole fără personal. Se crede că nu sunt suficienți de mulți muncitori britanici care au aplicat pentru locuri de muncă în agricultură. Asta în ciuda faptului că ei au devenit șomeri în timpul blocajului provocat de starea de urgență medicală.

Scăderea cererii de zboruri a făcut multe companii aeriene să-și anuleze zborurile. EasyJet, Ryanair și Wizz, sunt câteva din cele care și-au suspendat zborurile între Marea Britanie și țările est-europene. Serviciul Air Charter a confirmat că a rezervat primul avion care transportă lucrători din România în Marea Britanie, potrivit publicației ”The Times”. Un Boeing 737 va aduce lucrătorii care vor fi duși cu autobuzul la fermele din sud-estul Regatului Unit.

Pasagerii de la bordul aeronavei vor fi obligați să respecte recomandările privind distanțarea socială. Acelor culegători români care prezintă simptome de Covid-19 nu li se va permite să părăsească România. Măsura vine după o avertizare venită de la Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară. Acesta a avertizat că economia ar putea scădea cu mai mult de o treime în acest trimestru. În plus, încă două milioane de persoane vor rămâne șomeri dacă blocajul continuă încă două luni.

Un scenariu înfiorător este prefigurat de către Fondul Monetar Internațional (FMI). Acesta a prezis cea mai gravă criză economică la nivel mondial de la Marea Depresiune din 1929.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*