Breaking News

Orașul din Germania cu cei mai mulți români testați pozitiv Covid-19 este din nou în carantină

Autoritățile locale din Germania au introdus din nou carantina în orașul Coesfeld după apariția infecțiilor cu coronavirus la doar câteva zile după ridicarea restricțiilor

Abatorul din Coesfeld unde lucrează românii testați pozitiv cu Covid-19 Abatorul din Coesfeld unde lucrează românii testați pozitiv cu Covid-19 - © EPA
Distribuie:

Un oraș din Germania care are cei mai mulți români testați pozitiv Covid-19, care lucrează într-un abator, este din nou în carantină la scurt timp după ridicarea restricțiilor de către Angela Merkel, informează Daily Mail.

Germania are 16 state federale, care au puterea de a relaxa restricțiile, dar toate au convenit să carantineze zonele în care apar cazuri noi de Covid-19. Guvernul regional din Renania de Nord-Westfalia, statul cel mai populat din Germania, a înregistrat un vârf al cazurilor într-un abator din orașul Coesfeld. 150 din ce 1.200 de angajați au fost testați pozitiv Covid-19, 80 dintre aceștia fiind români.

Guvernul regional a amânat redeschiderea restaurantelor, a locațiilor turistice, a sălilor de fitness și a magazinelor mai mari, care trebuia să se întâmple pe 11 mai. Redeschiderea școlilor și a centrelor de zi va continua conform planului stabilit de autorități. Abatorul a fost temporar închis și toți angajații de la instalațiile de procesare a cărnii din tot statul vor fi testați.

Un abator dintr-un stat diferit, Schleswig-Holstein, a înregistrat, de asemenea, o creștere a angajaților testați pozitiv cu coronavirus. Se știe că în aceste abatoare lucrează în majoritate muncitori din Europa Centrală și de Est, în special România. Publicația Deutsche Welle numește fenomenul „sclavie modernă” în abatoare, într-un amplu articol dedicat acestui subiect.

80 de români testați pozitiv Covid-19

Un bărbat în jur de 50 de ani, care vorbește cu greu în germană sau engleză a dat unele explicații reporterilor. El pare a nu fi familiarizat nici cu termenul de ”carantină”. Bărbatul a lucrat împreună cu alți români la abatorul „Westfleisch” din Coesfeld. Acesta este acum închis temporar după confirmarea cazurilor de Covid-19 la presiunea publică și a autorităților. Din cei peste 200 de muncitori români, bulgari și polonezi, 80 sunt conaționali.

Ministerul Afacerilor Externe din România spune că aceștia sunt într-o stare de sănătate bună plasați la o unitate hotelieră. Publicația DW îi contrazice și susține că aceștia sunt cazați într-o ”clădire dărăpănată” de două etaje din Rosendahl.

Angela Merkel a ușurat măsurile de carantină în Germania începând de miercuri. Ea a spus că țara a învins „prima fază a pandemiei”. Asta deoarece s-a înregistrat o încetinire a ratei de infecție și o rată scăzută a mortalității. Germania avea 171.324 de cazuri confirmate și 7.549 de decese la data de 10.05.2020.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*