Breaking News

85 DE SUGARI TESTAȚI POZITIV pentru coronavirus, inclusiv un nou-născut și un băiat sub 6 luni care a murit

Districtul Nueces din Texas a confirmat că 85 de sugari sub vârsta de un an au fost testați pozitiv pentru coronavirus de la începutul pandemiei

Nou născut infectat cu coronavirus Nou născut infectat cu coronavirus
Distribuie:

Situație gravă într-un district din Texas unde 85 de sugari testați pozitiv pentru coronavirus, s-au îmbolnăvit de Covid-19, printre care s-a aflat și  un băiețel sub șase luni, care a murit în urma infecției, informează Daily Mail.

Nu se cunoaște modul în care copiii s-au infectat și nu s-a oferit o actualizare a stării lor de sănătate. Directorul de sănătate publică, Annette Rodriguez, a confirmat vineri într-o conferință de presă că cei 85 de sugari sunt mai mici de un an. Oficialul nu a oferit însă alte detalii. A făcut și un apel la responsabilitate pentru populație. „Acești bebeluși nu și-au aniversat nici măcar prima lor zi de naștere. Vă rugăm să ne ajutați să oprim răspândirea acestei boli ”, a spus Rodriguez.

Recomandările făcute de oficial

Ea a făcut un apel la responsabilitate după ce 85 de sugari testați pozitiv cu coronavirus s-au îmbolnăvit. Spune că este imperios necesară stoparea răspândirii bolii. Acest lucru se poate face rămânând acasă dacă ieșirile nu sunt absolut necesare. De asemenea trebuie păstrată distanța socială și purtarea măștilor în public. Rodriguez a cerut oamenilor să nu-și ducă copiii în magazine sau în locurile unde știu că există un risc mai mare de infectare. Ea a atras atenția că acești copii nu pot purta o mască și în consecință nu sunt protejați. Chiar dacă unii cred că numărul cazurilor este mic, ea a ținut să atragă atenția că sunt totuși copii.

Conform USA Today, numărul de copii sub vârsta de un an testați pozitiv pentru coronavirus a ajuns la un procent de 1% din totalul cazurilor. În districtul respectiv, la începutul acestei luni, un copil mai mic de șase luni a murit din cauza coronavirusului. Districtul Nueces, care are în componență și orașul Corpus Christi, numără în total 8.176 de cazuri. Este unul dintre cele mai lovite districte din Statele Unite, potrivit publicației Texas Tribune. În ultimele două săptămâni, locația cunoscută pentru plajele sale a contorizat peste 2.000 de cazuri noi. Texas apare acum ca unul dintre cele mai mari focare de coronavirus din SUA în ultimele săptămâni.

[smartslider3 slider=16]

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*