Breaking News

„Românii” fără adăpost dorm pe saltele improvizate și cutii de carton în fața unui showroom Mercedes din Londra

Fenomenul a luat amploare după ce hotelurile care au adăpostit mii de oameni fără adăpost în timpul pandemiei, i-au evacuat după ridicarea restricțiilor

„Românii” fără adăpost dorm pe saltele improvizate și cutii de carton „Românii” fără adăpost dorm pe saltele improvizate și cutii de carton în fața unui magazin de lux
Distribuie:

„Românii” fără adăpost au fost fotografiați dormind pe una dintre cele mai exclusiviste străzi din Londra, Park Lane, informează Daily Mail în ediția sa electronică.

Peste douăzeci de bărbați și femei din Europa de Est și-au instalat paturile improvizate din carton și saltele în stradă. Ei au dormit în fața showroom-ului Mercedes de pe Park Lane, la câțiva metri de un șir de hoteluri de cinci stele. Un comerciant care a cerut să-și păstreze anonimatul, a spus că grupul este „în mare parte din România”. Ei se adună în fiecare seară în jurul orei 20:30 și își instalează „paturile” pentru a se culca.

Comerciantul a spus că sunt pașnici, dar este îngrijorat de faptul că dimensiunea grupului crește pe zi ce trece. Îi vede doar noaptea și nu știe prea multe despre ei. Ce îl deranjează este că în fiecare dimineață trebuie să curețe mizeria făcută de ei.

Situația devine îngrijorătoare pentru organizațiile de caritate care se ocupă de persoanele fără adăpost. Sute de persoane vulnerabile care au stat în hoteluri în timpul blocajului provocat de pandemie, au fost alungate după ce au fost ridicate restricțiile.

Aproape 15.000 de oameni ai străzii și oameni fără adăpost au fost cazați în hoteluri sau adăposturi în timpul stării de urgență. Autoritățile locale din Marea Britanie au fost obligate să găzduiască aceste persoane, cheltuind peste 3,2 milioane de lire sterline. Acești bani au venit de la guvernul central. Totul a făcut parte din proiectul „Toată lumea înăuntru”. El a fost demarat la începutul pandemiei și trebuia să continue și după luna iunie. Dar se pare că un număr mare de oameni au fost deja obligați să părăsească hotelurile.

„Românii” fără adăpost au mai provocat probleme

Fenomenul a început încă din vară, când o tabără de bărbați, femei și copii și-au instalat corturile în apropierea hotelului de cinci stele Hilton.

Și-au instalat corturile în fața hotelului Hilton din Londra

Anul trecut, o tabără similară, formată din  „imigranți români și bulgari, a fost evacuată. Poliția a luat această măsură după creșterea cazurilor de infracționalitate în zonă și a comportamentului antisocial. Imigranții au fost acuzați de furturi și tâlhării după mai multe plângeri ale rezidenților.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*