Breaking News

VIDEO: Imigranții au dat foc taberei de refugiați după ce un grup infectat cu Covid-19 a refuzat să se izoleze

Cea mai mare tabără de refugiați din Grecia a fost mistuită de flăcări, după ce grupul de imigranți confirmați pozitiv cu Covid-19 au refuzat să se izoleze și au provocat incendiul

Imigranții au dat foc taberei de refugiați de pe insula Lesbos Imigranții au dat foc taberei de refugiați de pe insula Lesbos - © Getty Images
Distribuie:

Un ministru grec a confirmat faptul că imigranții au dat foc taberei de refugiați, după ce grupul infectat cu Covid-19 a refuzat izolarea, informează Daily Mail.

Incendiul a fost declanșat de imigranți pe fondul protestelor solicitanților de azil confirmați pozitiv cu coronavirus și care au refuzat să intre în izolare. Tabăra Moria de pe insula Lesbos, care găzduiește 12.000 de refugiați, a fost complet distrusă de incendiu. Acesta a început la primele ore ale zilei de miercuri. Un al doilea incendiu a izbucnit din nou joi seară în tabăra suprapopulată cu refugiați.

Au dat foc taberei de refugiați solicitanții de azil

Ministrul grec al imigrației, Notis Mitarachi, a declarat că incendiul a fost declanșat de solicitanții de azil. El nu a putut confirma dacă a fost un act deliberat de incendiere. Mai multe incendii au izbucnit în noaptea de marți spre miercuri. Incidentele din Moria au început datorită carantinei impuse de autorități. Aceasta a fost necesară după ce au fost detectate 35 de cazuri de coronavirus în tabără. Ministrul a spus că nicio persoană nu a fost grav rănită de flăcări.

S-a întâmplat după ce premierul grec Kyriakos Mitsotakis a dat vina pe „o reacție violentă” la testele de virus. Într-un raport anterior, se afirma că mai multe focuri au fost aprinse în mod deliberat de imigranți. Aceștia erau supărați că au fost plasați în izolare după ce au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Focarul de Covid-19 s-a declanșat în tabără săptămâna trecută, 35 de persoane fiind confirmate pozitiv.

Acum este o cursă contra-cronometru pentru a depista persoanele infectate. Acestea au fugit în orașele și satele din apropiere, căutând adăpost după distrugerile provocate de incendii. Imediat pe insulă a fost declarată starea de urgență.

Moria găzduia aproape 13.000 de oameni, de peste patru ori capacitatea sa oficială, înainte de incendiu. Serviciile de urgență lucrează acum pentru a evacua o parte dintre acei oameni de pe insulă. Altora li se caută adăpost în altă parte. Poliția a declanșat o anchetă pentru a vedea dacă incendiul a fost declanșat în mod deliberat.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*