Breaking News

BALAMUCUL CONTINUĂ! ”Hamsterkauf”, febra de a face provizii provoacă o risipă nejustificată

Utilizatorii rețelelor sociale critică persoanele care s-au aprovizionat fără discernământ și aruncă acum alimente bune după ce au cumpărat mai mult decât au putut consuma

Hamsterkauf - sindromul care afectează omenirea Hamsterkauf - sindromul care afectează omenirea
Distribuie:

Daily Mail prezintă în ediția sa electronică modul în care fenomenul HAMSTERKAUF provoacă o risipă nejustificată, oamenii ajungând să arunce tone de mâncarea după ce s-au aprovizionat cu mai mult decât au putut consuma din cauza panicii provocate de coronavirus.

Filmulețul de mai jos redă perfect ce se înțelege prin comportamentul de HAMSTERKAUF.

VIDEO

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=6X8In96zV9Q[/embedyt]

Imaginile cu pubele pline cu legume, fructe și pâine au fost distribuite pe rețelele de socializare. Acestea arată pâine, ciorchini de banane și pachete nedeschise cu pui, care au fost aruncate în pubelele arhipline. Conserve neîncepute și pachetele de paste au umplut un coș de gunoi în Bury, Greater Manchester.

Chiar dacă mulți consideră că este „rușinos” ceea ce se întâmplă, panica provocată de coronavirus i-a determinat pe britanici să ia cu asalt supermarketurile. În ultimele săptămâni aceștia s-au aprovizionat cu alimente de bază pentru o lungă perioadă de timp.

Alimente aruncate la gunoi în Marea Britanie

Alimente aruncate la gunoi în Marea Britanie

De atunci, au fost introduse reguli stricte de comportament urban. Oamenii iasă din casă o dată pe zi, doar pentru a-și cumpăra alimentele esențiale. Supermarketurile oferă clienților vârstnici intervale orare prioritare pentru cumpărături. De asemenea reduc cantitatea de produse pe care au dreptul să le cumpere odată.

Revolta de pe rețelele sociale este justificată, dar inefectivă. Imaginile publicate provoacă indignare, dar nimic mai mult. Să arunci pachete cu mâncare în stare perfectă la coșul de gunoi este revoltător. Acestea ar fi putut fi donate la persoane nevoiașe, care chiar au nevoie de ele. Solidaritatea umană în plină pandemie este un mit destrămat.

Un utilizator de Twitter care a distribuit imaginile a scris: „Absolut dezgustător! Porci risipitori! Produsele din aceste pubele ar fi trebuit să fie distribuite celor nevoiași”.

Nici România nu este străină de acest fenomen revoltător. Deviza românilor, pare a fi acum: ”Scapă cine poate”. Mass-media a publicat imagini cu marile lanțuri de magazine luate cu asalt. Asta în condițiile în care focarul de coronavirus din România începe să se extindă tot mai tare.

România a intrat deja în scenariul 4, cel în care numărul celor infectați a trecut de 2000. Ultimul bilanț arată un trend crescător, cu 2.245 cazuri confirmate și 69 de decese. Îngrijorător este faptul că s-au înregistrat 293 de cazuri noi și 25 de decese, în plus față de ziua precedentă.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*