Breaking News

Trăim VIAȚA DE APOI … pentru câteva secunde! După moarte, creierul continuă să funcționeze

Oamenii de știință au descoperit că după ce inima se oprește, creierul încă funcționează, ceea ce înseamnă că vei ști că ești mort

Julia Roberts în filmul Flatlines unde un grup de studenți experimentează viața după moarte Julia Roberts în filmul Flatlines unde un grup de studenți experimentează viața după moarte (© www.picture-desk.com)
Distribuie:

Daily Mail informează în ediția sa electronică despre faptul că după moarte, creierul uman continuă să funcționeze, ceea ce înseamnă că omul conștientizează faptul că a murit, afirmă noi cercetări.

Oamenii de știință au descoperit că la câteva secunde după ce inima se oprește, activitatea cerebrală încă funcționează. Experții spun că acest lucru înseamnă că pacienții ar fi pe deplin conștienți de ceea ce li se întâmplă, deoarece conștiința lor continuă să funcționeze. Pentru scurt timp după moarte, persoana este „prinsă” în interiorul corpului său mort, creierul fiind încă funcțional, sugerează oamenii de știință.

Supraviețuitorii atacurilor de inimă au fost conștienți de ceea ce se întâmpla în jurul lor. Tehnic, erau „morți” din punct de vedere clinic înainte de a fi readuși la viață. Ei au putut ulterior să descrie ce s-a întâmplat în jurul lor după ce inima li s-a oprit, a arătat un nou studiu. Noile dovezi sugerează că decedatul poate chiar să audă. El poate auzi momentul în care medicii declară decesul, susțin cercetătorii.

Studiile doctorului Sam Parnia

Dr. Sam Parnia și echipa sa de la Stony Brook University School of Medicine din New York, a examinat conștiința după moarte. Cercetările lor au fost făcute pe persoanele aflate în stop cardiac atât în Europa cât și în SUA. El a spus că studiul a constatat că oamenii se schimbă după o asemenea experiență. Aceștia devin mai altruiști și mai dispuși să-i ajute pe alții.

Dr. Parnia a spus că atunci când o persoană este resuscitată, ea își amintește ulterior stările prin care a trecut. Dr. Parnia a declarat pentru LiveScience că aceștia: „Vor descrie cum au văzut doctorii și asistentele medicale. Vor descrie că au conștientizat conversațiile lor complete și vor vizualiza ceea ce s-a întâmplat”.

Declararea decesului se bazează pe momentul în care inima se oprește. Din punct de vedere tehnic, acela este momentul morții. Dr. Parnia afirmă însă că atunci când se întâmplă asta, creierul nu se oprește „aproape instantaneu”. El susține că în cortexul cerebral al creierului, cunoscut sub numele de „porțiunea de gândire”, celulele creierului pot fi în continuare ore active după ce inima s-a oprit. Efectuarea resuscitării trimite în jur de 50% din cantitatea de sânge de care are nevoie creierul. Acest lucru este suficient pentru ca acesta să funcționeze. Oamenii care au avut aceste experiențe profunde se întorc la viață mai pozitivi. „Ei devin mai altruiști, mai angajați să-i ajute pe alții. Ei găsesc un nou sens vieții, după întâlnirea cu moartea”, spune dr. Parnia.

Studiul său examinează ce se întâmplă cu creierul după ce o persoană intră în stop cardiac, dacă după moarte conștiința continuă să funcționeze și pentru cât timp. Scopul cercetării este de a îmbunătăți calitatea resuscitării și de a preveni leziunile cerebrale după repornirea inimii.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*