Breaking News

Florin Busuioc (BUSU) se zbate între viață și moarte! A suferit un infarct miocardic

Cunoscutul prezentator și actor a fost operat dar se află în comă. El a fost transportat cu elicopterul de la Craiova la București

Florin Busuioc a suferit un infarct Florin Busuioc a suferit un infarct - Sursa foto: unica.ro
Distribuie:

Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic acut la sfârșitul spectacolului de pe scena Filarmonicii din Craiova. El a fost transportat la spital și operat de urgență. În vârstă de 56 de ani, popularul actor juca piesa Central Park, dar la sfârșitul reprezentației i s-a făcut rău, conform unica.ro

Echipajul de paramedici sosit la fața locului i-a acordat primul ajutor. Medicii de pe ambulanță au fost nevoiți să efectueze mai multe manevre de resuscitare pentru a-l stabiliza. Chiar dacă este mai mult cunoscut din televiziunea care i-a adus notorietatea, Busu este și un talentat actor. El a jucat în multe piese de teatru, dar și în filme în lunga sa carieră de actor. Busu are trei copii proveniți din două căsătorii.

După intervenția chirurgicală actorul a fost transportat de către un elicopter SMURD de la spitalul din Craiova la București. El a fost internat la Spitalul Fundeni din București. Deși a existat o controversă cu privire la modul în care s-a efectuat operația, Ministerul Sănătății a reacționat. Ministrul Sorina Pintea a spus că intervenția a fost corect și efectuată la timp în Spitalul din Craiova.

Comunicatul Ministerului Sănătății

Printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătății a pus capăt speculațiilor referitoare la modul în care s-a intervenit la Spitalul din Craiova. În comunicat se spune că la trei ore de la internare, medicii specialiști „au aplicat corect procedurile medicale care se impun în astfel de situații, inclusiv montarea unui stent, în prezent starea actorului fiind stabilă, sub supravegherea medicilor de la ATI”.

„Operaţia a fost realizată în cadrul Clinicii de cardiologie intervenţională din cadrul SCJU Craiova, de către o echipă condusă de dr. Paul Traşcă, medic primar cu competenţă în cardiologie intervenţională şi asistat de dr. Eugen Ţiereanu, medic rezient anul 5 şi dr. Emilia Goanţă, medic specialist cu competenţă europeană în electrofiziologie. Deoarece în acest moment SCJU Craiova nu are numărul de medici necesari pentru organizarea unor gărzi în specialitatea cardiologie intervenţională, unitatea sanitară organizează gărzi la domiciliu pentru această specialitate, astfel încât să asigure intervenţia în cazuri de urgenţă”, se mai spune în comunicatul Ministerului Sănătății.

Florin Busuioc este în comă, dar nu se știe dacă este comă indusă sau comă rezultată în urma infarctului miocardic acut pe care l-a suferit.

Comentarii Facebook

Distribuie:

1 Comment on Florin Busuioc (BUSU) se zbate între viață și moarte! A suferit un infarct miocardic

  1. Liliana mîica // 8 noiembrie 2018 at 21:55 // Răspunde

    Sunt sigură că își va reveni,pentru că este un luptător.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


*

Inline
Inline