Breaking News

O asistentă italiană s-a sinucis după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus

Femeia și-a pus capăt zilelor îngrijorată că ar putea să-i infecteze și pe alții

Daniela Trezzi s-a sinucis după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus Daniela Trezzi s-a sinucis după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus - © Newsflash Daniela Trezzi
Distribuie:

O asistentă italiană s-a sinucis după ce a fost testată pozitiv pentru coronavirus și s-a temut că ar putea să-i infecteze și pe alții, informează Daily Mail.

O federație a asistenților medicali din Italia, a spus că Daniela Trezzi, în vârstă de 34 de ani, lucra în prima linie a crizei provocate de coronavirus. Ea era asistentă la un spital din Lombardia, regiunea cea mai afectată din Italia.

Federația Națională a Asistenților Medicali din Italia a confirmat moartea și și-a exprimat „durerea și consternarea” într-o declarație făcută azi-noapte. Federația a spus că asistenta suferea de „un stres puternic”, deoarece se temea că va răspândi virusul. Moartea ei a venit în timp ce decesele din Italia au crescut cu 743 de noi victime într-o singură zi. A fost o lovitură psihologică dură după ce părea că numărul deceselor încep să scadă.

Femeia lucra la un spital din Monza

Daniela Trezzi lucra la secția de terapie intensivă din spitalul San Gerardo din Monza. Ea se afla în carantină după ce a prezentat simptome de coronavirus și a fost testată pozitiv pentru boală. De asemenea, grupul de asistenți medicali, a dezvăluit că „un episod similar s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Veneția, din aceleași motive”. „Fiecare dintre noi și-a ales această profesie atât la bine cât și la rău. Presiunea și stresul la care sunt supuși profesioniștii noștri se poate vedea de către toată lumea”, se spune în comunicatul federației.

O declarație a fost dată și de către Directorul general al spitalului San Gerardo, Mario Alparone. El a spus că Daniela a fost bolnavă acasă încă din 10 martie și că „nu a fost sub supraveghere”. Autoritățile judiciare investighează acum moartea acesteia, potrivit presei locale. Cifrele lansate ieri de un institut de cercetare italian au arătat că aproximativ 5.760 de angajați din sănătate au fost infectați cu coronavirus. Cele 5.760 de cadre medicale reprezintă aproximativ opt la sută din totalul cazurilor din Italia. Numărul total al celor infectați se ridică la 69.176 conform datelor comunicate de oficiali marți.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*