Breaking News

Cel puțin 18 PREOȚI AU MURIT de coronavirus în Italia după ce au împărtășit pacienții bolnavi

Preoții care au murit de coronavirus în Italia, erau clericii care s-au expus la boală în timp ce spovedeau și împărtășeau pacienții bolnavi

Don Alberto Debbi preotul medic ce s-a oferit voluntar să trateze pacienții cu COVID-19 Don Alberto Debbi preotul medic ce s-a oferit voluntar să trateze pacienții cu COVID-19 - © avvenire.it
Distribuie:

În Italia ce puțin 18 PREOȚI AU MURIT de coronavirus, după ce au contactat boala în timp ce spovedeau și împărtășeau pacienții bolnavi, informează Daily Mail.

Papa i-a încurajat pe preoții catolici să „aibă curajul să iasă și să meargă la bolnavi”. Vizitele lor la unitățile de terapie intensivă i-au adus în contact cu unele dintre cele mai grave cazuri. Cel puțin 10 preoți au murit de Covid-19 în eparhia de Bergamo, lângă Milano, potrivit ziarului catolic Avvenire.

Cel puțin 18 PREOȚI AU MURIT

Alte cinci decese au fost înregistrate în orașul Parma, în timp ce alte cazuri au apărut la Brescia, Cremona și Milano, toate în nordul Italiei. Cei morți, fie ei preoți sau enoriași, sunt „atât de mulți încât sunt greu de numărat”, a scris ziarul catolic.

La fel ca medicii, preoții italieni vin în contact cu cele mai grave cazuri ale bolii. De asemenea, având contacte atât de apropiate, sunt generate condițiile perfecte pentru contagiune. Au fost raportate 10 decese la Bergamo, cinci la Parma și alte trei cazuri în alte localități. Asta înseamnă că numărul morților din rândul clericilor este de cel puțin 18.

„Protejați de o mască, o șapcă, mănuși, o sutană și ochelari de protecție, noi preoții ne plimbăm prin saloane ca niște zombi”. Este declarația părintelui Claudio del Monte pentru agenția de știri Adnkronos din Italia. Del Monte are o parohie în Bergamo, un oraș istoric cu 120.000 de locuitori, care este acum centrul celui mai grav focar din lume.

Bergamo, cel mai afectat oraș din Lombardia

Cu 4.634 de infecții confirmate vineri,  orașul a acumulat 11% din toate cazurile din Italia. Populația sa reprezintă doar 0,2 la sută din totalul Italiei. Bergamo are atât de mulți morți, încât camioanele armatei au adus noi provizii de sicrie din lemn, proaspăt făcute. Camerele mortuare nu mai pot adăposti toate corpurile. „Nu mai știm unde să punem morții”, a declarat episcopul de Bergamo, Francesco Beschi, pe site-ul Vatican News.

Ca toate celelalte victime, clericii sunt îngropați fără ceremonie. Funeraliile și nunțile au fost interzise de mai bine de o săptămână. Asta pentru a evita contagiunea și este posibil ca acest lucru să dureze mai multe săptămâni sau luni.

Don Alberto Debbi preotul medic ce s-a oferit voluntar să trateze pacienții cu COVID-19

Don Alberto Debbi preotul medic ce s-a oferit voluntar să trateze pacienții cu COVID-19 – © avvenire.it

Cu toate că cel puțin 18 preoți au murit, un preot paroh din Correggio, este acum eroul Italiei. Fost medic, s-a întors în ajutorul celor care suferă în spitale. El a spus: „Rugați-vă pentru mine. Mă întorc la spital, altarul meu va fi patul pacientului”.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*