Breaking News

Un băiat cu paralizie cerebrală, legat de pat, a murit după ce tatăl său a fost pus în carantină cu suspiciune de coronavirus

Adolescentul de 16 ani a murit singur acasă după ce tatăl său, care avea grijă de el, a fost pus în carantină la spital din cauza coronavirusului

Băiatul cu paralizie cerebrală care a murit legat de pat Băiatul cu paralizie cerebrală care a murit legat de pat și fratele mai mic autist - Colaj foto: sursa Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail a publicat pe pagina sa de web cazul tragic al unui adolescent de 16 ani din China, suferind de paralizie cerebrală, care a murit după ce tatăl său care îl îngrijea singur, a fost izolat într-o secție a unui spitalul din provincia Hubei.

Bărbatul care locuiește în epicentrul focarului de coronavirus a stat timp de șase zile în spital. El era suspect de infecția cu virusul mortal și a aflat tragica veste de la oficialii din satul său.

Administrația locală a înființat o echipă care să investigheze acuzațiile. Băiatul suferea de paralizie cerebrală și cauza morții sale rămâne deocamdată necunoscută. Povestea a fost dezvăluită prin intermediul unei aplicații de chat din China pe nume NoiVorbim. Ea a fost făcută publică de o organizație care oferă sprijin pacienților autiști și familiilor lor.

Băiatul decedat, cunoscut sub numele de Yan Cheng, avea un frate de 11 ani care suferea de autism. Fratele său mai mic a rămas în centrul medical alături de tatăl său, Yan Xiaowen. Nu se știe din ce motive băiatul cu paralizie cerebrală a fost lăsat singur, ceea ce a dus la moartea sa.

Cronologia tragicului eveniment

Conform articolului, tatăl adolescentului, a călătorit împreună cu fiul său autist, cu autobuzul de la Wuhan. Ei se reîntorceau în satul lor natal din capitala provinciei pe 17 ianuarie. Bărbatul a început să aibă febră la trei zile de la întoarcerea acasă. El s-a prezentat la dispensarul din sat pentru a primi tratament medical.

La 23 ianuarie, vestea focarului de coronavirus a ajuns în sat, iar tatăl celor doi copii a fost pus pe lista de pacienți suspecți. El și fiul său mai mic au fost duși la un centru medical pentru a fi izolați. Băiatul cu paralizie cerebrală a fost lăsat singur acasă. Tatăl său a reclamat faptul că fiul său mai mare, avea nevoie de îngrijiri non-stop. A fost contactat un grup local de caritate și o organizație din provincia Hubei care ajută persoanele cu handicap.

Băiatul a murit pe data de 29 ianuarie în jurul orei 14:00, a declarat tatălui său, care a fost informat de oficialii din sat. Bărbatului i s-a permis să meargă acasă să-și vadă fiul, înainte de a fi dus la morgă. Tatăl copilului este supărat pe autorități că nu l-au contactat să-i spună cum a fost posibil ca fiul său să moară.

Comitetul de Partid al provinciei a înființat o echipă specială pentru a investiga moartea tânărului. Ancheta este în curs de desfășurare.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*