Breaking News

Un băiat de doi ani grav bolnav A MURIT după ce tatăl său a furat 150.000 de dolari strânși pentru tratament

Acesta a fost arestat într-un hotel de lux unde a cheltuit banii pe haine de firmă, ceasuri, droguri și prostituate

Tatăl care a fugit cu 150.000 $ strânși pentru tratamentul copilului Tatăl care a fugit cu 150.000 $ strânși pentru tratamentul copilului - Colaj foto: Sursa Daily Mail
Distribuie:

Un băiat de doi ani grav bolnav, care suferea de o afecțiune neuromusculară, a murit săptămâna trecută în Brazilia, după ce tatăl său a sustras banii strânși pentru tratamentul său și i-a cheltuit pe droguri și prostituate, informează Daily Mail.

João Miguel Alves, în vârstă de doi ani, a decedat pe 17 octombrie în urma unei lupte îndelungate cu Atrofia Musculară Spinală [SMA]. Tatăl său, Mateus Henrique Leroy Alves, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat pe 22 iulie. Se întâmpla la o săptămână după ce soția sa l-a raportat la poliție că a dispărut cu banii strânși pentru tratamentul copilului.

Bărbatul a fost găsit la un hotel de lux, unde a stat aproape două luni. El a cheltuit 150.000 de dolari pe haine de firmă, ceasuri, droguri, prostituate și petreceri, relatează presa locală. Medicii l-au diagnosticat pe João Miguel cu Atrofie Musculară Spinală la vârsta de șapte luni. Mateus și soția sa, Karine Rodrigues, au apelat la rețelele sociale în 2018. Sperau să strângă banii necesari pentru tratamentul fiului lor bolnav.

Costuri uriașe pentru tratamentul copilului

Fiecare doză din medicamentul Spinraza, recomandat pentru a preveni evoluția bolii, costa 90.500 de dolari. Familia a avut nevoie de aproape un an pentru a strânge 248.000$. O mare parte din acești bani au fost strânși datorită unui maraton organizat în orașul natal al familiei.

În luna mai Mateus și-a făcut planul cum să-și înșele familia, formată din soție, copilul bolnav și celălalt băiat de 10 ani. El i-a spus soției că pleacă în Belo Horizante pentru a se antrena să devină agent de pază. În tot acest timp el a revenit doar de două ori acasă în vizită. Banii strânși de familie au fost depuși în patru conturi. Două dintre acestea erau administrate de mamă și două de tată.

Mama a devenit suspicioasă după ce a observat numeroase retrageri mari și transferuri bancare. Ea s-a dus la poliție pe 8 iulie pentru a face plângere împotriva soțului său. El a fost ulterior arestat la un hotel de pe malul mării, în orașul Salvador. În momentul arestării sale, Mateus a spus poliției că a fost victima unei scheme de extorcare prin șantaj.

Băiețelul a primit prima doză de Spinraza prea târziu. Asta după ce guvernul a fost de acord să acopere costurile primelor trei doze de tratament. João Miguel a murit neașteptat la el acasă săptămâna trecută.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*