Breaking News

„Mami, îmi pare rău pentru asta!” Sunt ultimele cuvinte ale băiețelului de 5 ani bolnav de cancer, care a murit în brațele mamei sale

În ciuda luptei disperate de a obține din donații 1.100.000 $ pentru un transplant de ficat, băiatul a pierdut ultima sa șansă la viață

Charlie împreună cu părinții cu puțin timp înainte de a muri Charlie împreună cu părinții cu puțin timp înainte de a muri - Foto: Daily Mail
Distribuie:

Daily Mail a publicat un articol despre destinul tragic al unui băiețel de cinci ani bolnav de cancer, care a murit în brațele mamei sale după ce și-a cerut scuze pentru calvarul oribil prin care a trecut familia datorită bolii sale.

Micuțul Charlie Proctor a primit vestea cumplită că mai are de trăit doar câteva zile. Vestea a fost dată părinților de către medicii care l-au diagnosticat luna trecută cu o formă rară de cancer la ficat. Băiatul suferea de o afecțiune depistată în anul 2016 dar care a recidivat.

Lupta pentru strângerea de fonduri

Părinții săi, Amber Schofield, în vârstă de 24 de ani și Ben Proctor au încercat cu disperare să strângă banii necesari pentru un transplant de ficat în SUA. Din nefericire au reușit să obțină mai puțin de jumătate din cei 1.100.000 de dolari de care aveau nevoie. Zâmbetul băiețelului a înduioșat întreaga lume pe pagina sa de socializare, „Charlie’s Chapter”. Acolo mama lui a postat periodic actualizări ale evoluției bolii sale, hepatoblastom, de care acesta suferea.

Copilul de cinci ani a murit în brațele mamei sale sâmbătă seara, după ce i-a spus: „Mami, îmi pare rău pentru asta!”. Mama băiețelului a postat o poză a băiețelului ei cu aripi de înger, pentru a împărtăși în acest fel moartea tragică a acestuia. Mii de oameni și-au luat rămas bun de la băiețel pe pagina sa de Facebook în weekend , inclusiv pop-starul Pink.

Campania de colectare de fonduri a părinților săi a atras atenția pop-starului american. Acesta a făcut și o donație de 10.000 de lire sterline. El a transmis și cuvinte de îmbărbătare pe pagina băiețelului. Aceasta avea 5,1 milioane de susținători. Cincinnati, orașul din SUA unde s-ar fi realizat transplantul, ar fi presupus un efort de peste 1.100.000 de dolari. Din nefericire familia nu a putut să strângă această sumă. Era imposibil  în timpul scurt pe care fiul lor îl mai avea la dispoziție.

Încărcând o imagine cu ea și cu băiețelul, împreună cu tatăl său, mama lui Charlie a scris: „Noaptea trecută, la ora 23:14, cel mai bun prieten al meu, lumea mea, Charlie, și-a dat ultima suflare. A adormit liniștit în bratele mele și cu brațele tatălui înfășurate în jurul nostru. Inimile noastre sunt pline de durere. Lumea a pierdut un băiețel incredibil. Charlie, mi-ai dat șansa să fiu mamă”.

Un sistem de sănătate criminal

Mama băiețelului a spus că șefii „cruzi” ai NHS (Sistemul Național de Sănătate), i-au ucis fiul. Ea a acuzat instituția că permite „familiilor bogate” să beneficieze de serviciile sale în defavoarea celor sărace. Lui Charlie i s-a refuzat un transplant de ficat prin intermediul NHS. Familia Proctor a afirmat că medicii le-au spus că un transplant de ficat „nu ar fi meritat”. Ei au considerat că stadiul bolii lui Charlie este prea avansat.

După ce cancerul s-a răspândit de la ficat la plămâni, băiețelul a început să arate din ce în ce mai fragil. În fotografiile postate de mama sa pe Facebook, acest lucru era evident. Adesea era dus în spital, unde suferea un tratament îngrozitor. Săptămâna trecută a postat ultima imagine cu Charlie. Băiatul era atât de slăbit încât mama sa a scris: „E atât de slab, încât pot să văd și să simt fiecare os din corpul lui mic, din fața lui în care sunt înfundați ochii sclipitori”. Câteva zile mai târziu băiețelul s-a înălțat la cer.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*