Breaking News

China tăinuiește adevărata scară a infecțiilor, o asistentă medicală susținând că 90.000 de persoane au fost deja infectate

Asistenta medicală care tratează bolnavii de coronavirus din China, purtând un costum de protecție și o mască de față a făcut cumplita destăinurie

China tăinuiește adevărata scară a infecțiilor? China tăinuiește adevărata scară a infecțiilor? - Colaj foto: © EPA/YouTube
Distribuie:

O asistentă medicală care poartă un costum de protecție și o mască de față, care tratează bolnavii infectați cu coronavirus din Wuhan, a susținut că 90.000 de persoane au fost deja infectate în China, cu mult mai mult decât cifra de doar 1.975 emisă de oficiali guvernamentali, informează Daily Mail.

Avertizarea ei venită din inima focarului de infecție a apărut după ce guvernul chinez s-a confruntat cu acuzații de cenzură. În mod oficial, focarul noului virus a avut originea în China, unde a infectat peste 1.970 de oameni și a ucis 56. Ulterior acesta s-a răspândit în întreaga lume, stârnind o alertă la nivel mondial.

Pacient tratat de coronavirus în China

Pacient tratat de coronavirus în China – © EPA

Vorbind într-un material video postat online, femeia anonimă spune: „Sunt în zona în care a început coronavirusul. Sunt aici pentru a spune adevărul. În acest moment, în provincia Hubei, inclusiv zona Wuhan din China, 90.000 de persoane au fost infectate de coronavirus”.

Președintele chinez Xi Jinping, a afirmat că țara se confruntă cu o situație gravă. El a organizat o întâlnire a biroului politic, privind măsurile de combatere a focarului. Informația a fost publicată sâmbătă de televiziunea de stat. Țara se confruntă cu o „situație gravă” în care coronavirusul „își accelerează răspândirea”, a spus Xi.

Inițial China a fost lăudată pentru transparența sa în gestionarea situației. Acum criticii susțin că oficialii cenzurează internetul de videoclipuri în care este dezvăluită adevărata situație. Cu toate acestea, mărturia asistentei a fost vizualizată de aproape două milioane de ori pe YouTube.

Videoclipul publicat pe Youtube

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=uJeEWzZ6-Zo[/embedyt]

În filme, ea avertizează oamenii să nu iasă afară și să se abțină de la sărbătorirea Anului Nou Chinezesc.

Ea a spus: „Aș dori să le spun la toți cei care urmăresc acest videoclip că nu ar trebui să meargă afară. Nu petreceți. Nu mâncați afară. O dată pe an, sărbătorim Anul Nou Chinezesc. Dacă sunteți în siguranță acum, veți putea să vă întâlniți din nou familia sănătoasă anul viitor”.

Această asistentă medicală a făcut și o pledoarie disperată pentru ca orașul să fie aprovizionat. Ea a spus: „Nu ne pasă ce spune guvernul. Vă cerem ajutorul prin intermediul rețelelor sociale. Vă rugăm să donați măști, pahare și haine pentru Wuhan. Vă rugăm ajutați-ne. Vă rugăm să donați ochelari de protecție, măști de unică folosință și haine de unică folosință. În prezent, resursele noastre nu sunt suficiente”.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*