Breaking News

O mamă din Coreea de Nord „ar putea face închisoare pentru că și-a salvat copiii dintr-un incendiu în loc să salveze portretele liderilor supremi”

Femeia a fost amenințată cu pușcăria după ce i-a salvat pe cei doi copii dintr-un incendiu izbucnit în casă, lăsând portretele liderilor din Coreea de Nord să ardă

Ar putea face închisoare după ce și-a salvat copiii dintr-un incendiu în locul portretelor liderilor supremi Ar putea face închisoare după ce și-a salvat copiii dintr-un incendiu în locul portretelor liderilor supremi
Distribuie:

O femeie din Coreea de Nord este anchetată de Ministerul Securității de Stat, după ce și-a salvat copiii dintr-un incendiu izbucnit într-o casă împărțită de două familii, informează Daily Mail.

Ambele familii au ieșit afară în momentul izbucnirii focului, dar s-au reîntors când și-au dat seama că au lăsat copiii înăuntru. În incendiu, un set de portrete ale liderilor supremi a fost distrus. Coreea de Nord cere ca în fiecare locuință să se afișeze tablouri ale foștilor lideri supremi din trecut. Cei doi lideri sunt Kim Il-sung și Kim Jong-il, bunicul, respectiv tatăl actualului lider, Kim Jong-un. Pentru acest lucru există inspectori care verifică locuințele pentru a se asigura că această cerință este respectată.

Nerespectarea acestei obligații este o infracțiune gravă. Dacă este găsită vinovată, mama se confruntă cu ani grei de închisoare într-un lagăr de muncă silnică. În urma investigației, ei i s-a interzis dreptul de a-și îngriji copiii în spital. Mai mult, ea nu a primit antibioticele necesare pentru arsurile suferite de aceștia, a informat ziarul Daily NK.

Cultul personalității este politică de stat

Vecinii ar fi dornici să ajute familia, dar au decis să nu se implice, temându-se că vor fi acuzați de o infracțiune politică. Mama va putea să-și îngrijească din nou copii, doar după ce autoritățile vor încheia ancheta. Nord-coreenii care salvează portretele dinastiei comuniste Kim de la inundații și incendii sunt tratați ca eroi, mai ales dacă mor încercând să facă asta.

O femeie din Coreea de Nord care a fugit din țară în 2005, a povestit un astfel de incident într-un interviu din 2015. Ea a spus că atunci când o casă a luat foc, un copil ars de viu a fost găsit cu un astfel de portret în brațe. Aceste incidente sunt folosite pentru propaganda comunistă nord-coreeană.

O adolescentă în vârstă de 14 ani, s-a înecat încercând să salveze portretele dinastiei Kim. S-a întâmplat în anul 2012, în urma unei inundații fulgerătoare care a lovit o casă din provincia Sinhung. Ea a fost decorată postum cu Premiul de Onoare pentru Tineret Kim Jong-Il. Școala în care a învățat a fost redenumită în memoria ei cu numele său.

În Coreea de Nord, lipsa de respect acordată liderilor supremi este aspru pedepsită. Otto Warmbier, un student american care a vizitat Phenianul, a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică. El a dat jos un poster cu portretul lui Kim Il-Sung. A fost închis într-un lagăr de muncă forțată. Eliberat după lungi tratative, a murit la scurt timp după ce a ajuns în SUA, răpus de suferințele îndurate acolo.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*