Breaking News

AMAZON: Iadul locurilor de muncă, unde se urinează în lăzile de gunoi pentru a putea face față muncii

Lipsa zilelor libere de sărbători, a pauzelor de masă sau salariile de mizerie fac parte din viața unui angajat la AMAZON

Lucrator de la Amazon doarme in picioare in timpul livrărilor de sarbatori Angajat dormind în picioare în timpul programului(© Sunday People)
Distribuie:

Publicația Newsweek informează în ediția sa electronică despre inițiativa senatorului Bernie Sanders, de a taxa firmele precum AMAZON care își bat joc de angajați, astfel încât aceștia sunt nevoiți să apeleze la asistența federală pentru a primi bonuri de masă care să-i ajute să ajungă la limita pragului de subzistență.

Sanders a introdus un proiect de lege pe 5 septembrie, care ar impune angajatorilor, cum ar fi Amazon, să plătească o taxă atunci când angajații lor au nevoie de beneficii federale, cum ar fi Medicaid și bonuri de masă, pentru a ajuta la acoperirea costurilor necesare acestor servicii. Lipsa unui salariu care să le asigure traiul minim necesar într-o firmă a cărei valoare depășește mii de miliarde de dolari și care plătește unii angajați cu doar 11 dolari pe oră, este doar una dintre condițiile precare de muncă pe care le suportă angajații AMAZON.

Angajații de la Amazon din SUA și din întreaga lume au declanșat greve și în unele dintre cele mai importante zile ale companiei, cum ar fi Black Friday sau Amazon Prime Day. În timp ce unii angajați profită de avantajele companiei în plină expansiune, cu asigurări de sănătate, pensii private și concediu medical plătit, multe persoane lucrează part time pentru salarii de mizerie. Angajații au început să-și facă publice condițiile în care lucrează în depozitele Amazon pe YouTube sau pe conturile personale de pe rețelele sociale.

Privațiunile la care angajații sunt supuși

Angajații reclamă ore suplimentare obligatorii, în special în apropierea sărbătorilor sau vacanțelor.

Termenele de muncă impuse sunt atât de stricte, încât aceștia nu au timp pentru satisfacerea necesităților fiziologice.

O investigație sub acoperire făcută în Regatul Unit a arătat că angajații unui depozit au recurs la urinare în sticle și coșuri de gunoi, astfel încât să nu piardă timpii de lucru alocați pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu. După ce ancheta a fost publicată, mai multe persoane au venit cu povești similare. Au fost cazuri în care șoferii și-au folosit furgonetele ca băi improvizate, urinând și defecând în interiorul acestora, în așa fel încât să-și îndeplinească termenele limită de livrare a produselor, a raportat New York Post.

Accidente la locul de muncă

Mulți angajați din întreaga lume au raportat că s-au accidentat la locul de muncă. Unii au continuat să muncească forțându-și limitele, în timp ce alții au fost luați de ambulanță. Un reporter de la publicația ”Mirror”, Alan Selby, care a lucrat sub acoperire timp de cinci săptămâni, a raportat că angajații se prăbușesc la locul de muncă, suferă atacuri de panică, au crampe musculare și multe altele. Un șofer al unei companii de transport maritim folosit de Amazon a declarat pentru Business Insider că, atunci când s-a lovit accidental la mână în ușa camionetei sale, a fost certat de șefii săi și i s-a cerut să-și termine livrările înainte de a primi asistență medicală.

Comentarii Facebook

Distribuie:

1 Comment on AMAZON: Iadul locurilor de muncă, unde se urinează în lăzile de gunoi pentru a putea face față muncii

  1. Ar trebuii ca angajatii sa aiba mai multa protectie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*