Breaking News

IADUL depozitului AMAZON unde personalul este „tratat precum SCLAVII cu schimburi de 10 ore și pauze scurte”

Personalul unui depozit Amazon în care angajații dorm în picioare de epuizare au fost pedepsiți pentru că au încercat să formeze un sindicat și pentru că au luat pauze mai mari de zece minute

Muncitorii din depozitul Amazon Muncitorii din depozitul Amazon sunt obligați să împacheteze 120 de obiecte pe oră -Foto: © ExpressStar
Distribuie:

Iadul depozitului AMAZON unde personalul este atât de extenuat  încât doarme în picioare de epuizare, datorită faptului că trebuie să-și îndeplinească sarcinile stricte, a fost descris într-un articol din ediția electronică a publicație The Mirror.

Michael Gabay, un muncitor de 42 de ani, a declarat că și-a încheiat cele „100 de zile de iad” la cel mai mare depozit din Marea Britanie. AMAZON este cea mai bogată companie din lume, evaluată la peste 1.000 de miliarde de dolari. Nu este neobișnuit ca personalul de acolo, plătit cu 10,50 lire sterline pe oră, să se simtă rău datorită epuizării. Afirmația este susținută atât de foști cât și de actuali angajați din firmă.

Muncitorii „se plimbă ca niște zombi” în schimburi de 10 ore, cu pauze limitate sub presiunea de a lucra mai repede. Aceștia trebuie să împacheteze 250.000 de obiecte pe tura de noapte în depozitul de 186.000 metri pătrați din Tilbury, Essex.

Acuzațiile unui angajat

Muncitorul care a scăpat din iadul depozitului AMAZON, a afirmat că de multe ori toaletele nu pot fi folosite. Se întâmplă acest lucru deoarece personalul se închide acolo ca să doarmă în scurtele pauze pe care le au la dispoziție. Ca să nu-și piardă locurile de muncă, muncitorii care se îmbolnăvesc refuză să cheme ambulanța și se duc la postul de prim ajutor.

Acesta a mai spus că a văzut femei însărcinate care nu erau lăsate în pauză chiar dacă sufereau groaznic. O femeie susține că fiind gravidă în șase luni nu și-a atins norma de 120 de articole pe oră și a fost raportată de manager. Ea a spus: „Nu am putut să țin ritmul. Întotdeauna pun presiune pe noi. Primeam uneori o pauză de 10 minute, dar erau cu ochii pe noi. Unul dintre manageri m-a raportat, când eram însărcinată, pentru că nu eram la stația mea. Îmi completam formularul de maternitate”.

Când cineva este bolnav s-au accidentat nu este chemată ambulanța. Accidentele de muncă sunt mascate. O altă femeie, de 50 de ani, susține că nu a fost chemată ambulanța atunci când „urla de durere” pe podea după ce un pachet greu a căzut peste ea. O altă muncitoare, numit doar Josephine, în vârstă de 55 de ani, susține că a fost concediată. Ea a suferit o vătămare corporală gravă, dar motivul oficial a fost că a lipsit de la locul de muncă mai mult de două ore. Susține că șefii i-au ținut evidența fiecărui minut în care a fost absentă, inclusiv pauzele de toaletă. Concluzia ei a fost concisă: „Este sclavie modernă acolo.”

Conducerea neagă acuzațiile

Muncitorii care au încercat să formeze un sindicat au suportat consecințele. Unul dintre ei aflat în perioada de probă nu a mai fost angajat. Altul a fost avertizat cu privire la „productivitatea” lui scăzută deoarece a fost printre inițiatorii sindicatului. Conducerea Amazon nu recunoaște aceste acuze. Într-un comunicat de presă se spune: „Nu recunoaștem aceste afirmații ca o prezentare exactă a activităților din clădirea noastră. Depozitul din Tilbury este un loc de muncă sigur și pozitiv. Securitatea este prioritatea noastră nr. 1 și noi luăm în serios bunăstarea angajaților noștri. Vom solicita întotdeauna o ambulanță dacă este necesar”.

Compania aparține lui Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume. Amazon a fost fondată în 1994.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*