Breaking News

Muncitorii musulmani de la Amazon protestează pentru că nu au suficient timp să se roage

Musulmanii care lucrează pentru Amazon în Minneapolis spun că se tem că vor fi concediați din centrul de distribuție după ce au luat mai multe pauze de rugăciune

Musulmanii de la Amazon protestează pentru că nu au suficiente pauze de rugăciune la muncă - Foto: Getty Images
Distribuie:

Amazon are o nouă problemă după ce muncitorii musulmani au protestat pentru că se tem să nu fie concediați deoarece au luat mai multe pauze pentru rugăciune, informează Daily Mail într-un articol.

Toți lucrătorii de la Amazon trebuie să respecte cotele stricte de ambalare de 240 de cutii pe oră. Dar performanța credincioșilor practicanți musulmani este afectată, deoarece trebuie să se roage de cinci ori pe zi.

Amazon a respins afirmațiile potrivit cărora muncitorii beneficiază de o pauză de rugăciune plătită mai mică de 20 de minute. Dar compania ar permite ca muncitorii să ia pauze de rugăciune neplătite pentru o perioadă mai lungă. Țintele de productivitate ar fi ajustate dacă angajații vor să ia pauze neplătite. Musulmanii care lucrează pentru Amazon din Minneapolis spun că se tem. Ei vor garanții că centrul de distribuție nu îi va concedia pentru pauzele de rugăciune.

Cum se apără Amazon

„Lucrăm din greu în fiecare zi pentru a ne asigura că toți angajații noștri sunt tratați corect, cu demnitate și respect”, spune un comunicat dat de Amazon. Vineri, un grup de muncitori de la Amazon au protestat în afara depozitului. Ei sunt în special refugiați somalezi care trăiesc în Minnesota și lucrează în depozitul din Shakopee. Protestatarii mai solicită și condiții mai bune de lucru.

Pe pancartele afișate se poate citi că angajații sunt „uzați” datorită solicitărilor de creștere a productivității. Khadra Ibhrahin, în vârstă de 28 de ani, a declarat pentru Vox că ​​nu a putut lua pauzele de rugăciune. Ea este obligată să împacheteze 240 de cutii pe oră. Acest număr poate să sară la 400 în funcție de cerere. Personalul este penalizat dacă nu se încadrează în cerințele impuse la ambalare. Ea a spus că luarea de pauze încetinește ritmul de lucru și acest fapt îi pune în pericol de a fi concediați.

Amazon spune că oferă o oportunitate excelentă de angajare. Remunerația este excelentă, de la 16,25 la 20,80 dolari pe oră și beneficii complete. Acestea includ îngrijire medicală, concediu parental de până la 20 săptămâni și educație plătită. Toate acestea au fost acordare după ce ani de zile compania practic și-a exploatata angajații. Totuși și în aceste condiții, angajații se plâng că ritmul de lucru este infernal și beneficiile sub așteptări pentru munca depusă.

 

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*