Breaking News

Șoc în OLANDA! S-a sinucis după ce a pretins că a fost violată de o ”bandă de musulmani”

O politiciană anti-imigrație din Olanda s-a sinucis la puțin timp după ce postat pe Facebook un videoclip în care pretindea că a fost violată de o "bandă de musulmani"

Willie Dille 53 de ani s-a sinucis pretinzând ca a fost violata Sursa foto: www.nu.nl
Distribuie:

O consilieră municipală din Haga și membră a Partidului Libertății care luptă împotriva imigranților, s-a sinucis la câteva ore după ce a postat un videoclip pe Facebook, în care susținea că a fost violată de o bandă de musulmani ca parte a unei campanii de intimidare.

Willie Dille, în vârstă de 53 de ani, a încetat din viață miercuri, la puțin timp după ce a distribuit videoclipul pe rețeaua de socializare, pretinzând că a fost răpită și violată de către o bandă de musulmani acum un an. Dille a fost deputată din partea Partidul Libertății, un partid anti-imigranție în perioada 2010-2012, devenind ulterior consilier local în cadrul Consiliului orașului Haga. Liderul partidului, Geert Wilders, este un critic deschis al islamului.

Motivele gestului disperat

Sinuciderea a fost confirmată de liderul local al Partidului Libertății, Karen Gerbrands, care a spus că Dille „nu mai putea suporta ceea ce i s-a întâmplat și reacțiile dure la adresa sa”. Arătând dezorientată și nervoasă în timp ce vorbea, Dille a spus în film că banda i-a cerut să tacă în timpul dezbaterilor din consiliu și că recent a primit o amenințare cu moartea, în care era avertizată că „în curând îți vom tăia gâtul și te vom lăsa să sângerezi până la moarte”.

Tot în film ea mai spune că: „Vreau doar ca lumea să știe adevărul. Pe 15 martie 2017 am fost răpită, violată și agresată de un grup de musulmani, deoarece au vrut să nu mai am luări de poziție în consiliul municipal din Haga”.

Pe 15 martie anul trecut a fost ziua alegerilor parlamentare, iar după incident fosta deputată spune că nu a spus ce s-a întâmplat de frică. Ea a adăugat că a părăsit și politica din același motiv, pentru că îi era teamă că cineva i-ar fi rănit copiii. „Nu pot trăi cu asta. Nu le plac deloc femeile. Nu mă plac deloc. De aceea am decis să mă opresc”, a mai spus ea în film. Videoclipul a fost eliminat la scurt timp după ce a fost postat online.

Declarațiile poliției

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat presei locale joi după-amiază, că Dille s-a adresat poliției despre presupusul atac, dar nu a depus o plângere formală. „Am avut mai multe contacte cu ea, inclusiv recent”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Hilde Vijverberg, cotidianului olandez Algemeen Dagblad. „Vorbea despre viol. I-am oferit sprijinul și am spus că avem nevoie de o plângere formală și dovezi concrete pentru a începe o investigație. Dar ea nu a făcut o plângere formală și nu am primit informații concrete care să ne permită să lansăm o anchetă „.

Într-o declarație postată pe Twitter, Geert Wilders, liderul Partidului Libertății a declarat că a fost șocat de moartea lui Dille, spunând că este o pierdere „enormă” pentru partid. Premierul olandez Mark Rutte și-a exprimat de asemenea condoleanțele, adăugând că este „în strânsă legătură” cu primarul din Haga, Pauline Krikke și cu ministrul Justiției și Securității, Ferdinand Grapperhaus pentru elucidarea cazului.

Dille era o figură controversată. În februarie 2016, ea a distribuit un videoclip pe Facebook în care spunea că o bombă nucleară ar trebui să fie aruncată deasupra musulmanilor, lucru care a făcut să-și atragă numeroase critici pentru discursul său plin de ură. Dille era căsătorită și avea patru copii adoptați și a îngrijit persoanele cu handicap timp de peste 30 de ani.

Sursa: RT.com

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*