Breaking News

VIDEO: 13,5 tone de aur și 34 miliarde de EURO în cont, găsite în casa unui oficial chinez corupt

Un oficial comunist de top din China este suspectat că a primit mită 13,5 tone de aur și 34 de miliarde de €

Zhang Qi un înalt oficial chinez este anchetat pentru o mită uriașă Zhang Qi un înalt oficial chinez este anchetat pentru o mită uriașă - © People's Daily/Weibo
Distribuie:

Mii de bare și lingouri de aur au fost descoperite la domiciliul unui înalt oficial chinez corupt în timpul unui raid efectuat de procurorii anti-corupție la începutul acestei luni, informează Daily Mail.

Valoarea lor ar putea depăși 580 de milioane EURO, în funcție de prețurile de tranzacționare de pe piața internațională. Zhang Qi, în vârstă de 58 de ani, care era un oficial de top din provincia Hainan, a fost dat afară din partid. Pe lângă aur, procurorii au descoperit 268 miliarde de yuani (34 de miliarde de €) primite ca mită în contul bărbatului, potrivit rapoartelor. De asemenea, se presupune că acesta a primit mai multe vile de lux în schimbul unor avantaje.

Dacă aceste acuzații de corupție se vor dovedi adevărate, oficialul chinez ar fi fost mai bogat decât Jack Ma. Acesta este cel mai bogat bărbat din China. El conduce gigantul de comerț online ALIBABA și are o avere estimată la 33 de miliarde de EURO, potrivit Forbes.

Imagini din subsolul unde ținea aurul

Zhang Qi a fost secretarul Comitetului Partidului Comunist din Haikou, capitala provinciei Hainan. Aceasta are o populație de aproximativ nouă milioane de oameni. El a fost și membru al Comitetului Permanent al provinciei Hainan. Toate funcțiile i-au fost ridicate de Comisia de Inspecție și Disciplină a Comitetului Central al Partidului Comunist din China. Filmarea distribuită pe YouTube arată o persoană care numără o grămadă de aur. Se presupune că este o cameră din subsolul luxoasei case a oficialului.

Într-o declarație din 6 septembrie, Departamentul anticorupție a declarat că oficialul a încălcat grav legea și disciplina de partid. În prezent, este sub investigație și anchetat de autoritățile comuniste. Președintele chinez Xi Jinping a lansat o campanie dură împotriva corupției de când a preluat funcția în anul 2012.

Nu este singurul oficial chinez corupt. Statisticile arată că cel puțin 53 de oficiali au fost prinși primind mită. Peste 100 de milioane de yuani (13 milioane de EURO) este mita primită de ei în ultimii șapte ani. Zhang Qi este cel de-al 17-lea oficial de top care a fost cercetat pentru corupție în China în acest an. Este de departe cel mai lacom oficial comunist chinez prins până acum.

Poate ești interesat:

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*