Breaking News

„Jack Spintecătorul”, criminalul în serie din China a fost executat

Un ucigaș în serie denumit "Jack Spintecătorul" Chinei, datorită modului în care a mutilat mai multe dintre cele 11 victime ale sale, a fost executat

”Jack Spintecătorul” din China a fost executat pentru uciderea și mutilarea a 11 femei ”Jack Spintecătorul” din China a fost executat pentru uciderea și mutilarea a 11 femei - Foto: Yahoo News
Distribuie:

Portalul de știri Yahoo News, informează pe pagina sa că ”Jack Spintecătorul” Chinei, a fost executat la trei decenii după prima crimă comisă.

Curtea din nord-vestul orașului Baiyin, provincia Gansu, care a dat sentința de condamnare la moarte în luna martie a anului trecut, a anunțat știrea pe Weibo, versiunea chineză a rețelei Twitter. Curtea Supremă a Chinei a aprobat execuția, iar aceasta a fost efectuată.

Gao Chengyong, în vârstă de 54 de ani, a jefuit, violat și ucis 11 femei și fete între anii 1988 și 2002. Toate aceste infracțiuni au fost comis în provincia Gansu și regiunea învecinată Mongolia Interioară. În martie 2018, el a fost găsit vinovat de Curtea Populară Intermediară din orașul Baiyin. Acesta a primit pedepse cu moartea atât pentru jaf, cât și pentru omucideri intenționate. A primit și condamnări mai mici pentru viol și profanare de cadavre.

Modul de operare al criminalului

Gao le viza pe tinerele femei care purtau culoarea roșie, pe care le urmărea până acasă. De multe ori acesta le tăia gâtul și mutila corpurile victimelor. Cea mai tânără victimă a avut doar opt ani. Unora dintre victime, acesta le elimina organele lor de reproducere, scrie publicația Beijing Youth Daily. Gao a fost arestat în anul 2016.

Criminalul era de o cruzime fără margini. Pentru a-și satisface dorințele sale bolnave, acesta mutila și profana cadavrele femeilor care îi cădeau victime. Motivele infracțiunilor inculpatului erau de natură sexuală, iar metodele sale extrem de crude. Poliția l-a vânat pe Gao ani de zile. Acesta era un pervers sexual care ura femeile. În anul 2004, au fost legate pentru prima dată crimele între ele. Poliția a oferit o recompensă de 20.000 de yuani (30.000 de dolari) pentru informații care să conducă la arestarea criminalului. Conform profilului psihologic făcut de polițiști, acesta era „retras și nesociabil, dar răbdător”.

Primul indiciu venit în cazul său, a fost atunci când poliția a colectat si testat ADN-ul uneia dintre rudele lui Gao. Acesta comisese o crimă separată, a scris publicația China Daily. Poliția a tras concluzia că ”Jack Spintecătorul”, ucigașul pe care îl vânau de 28 de ani era rudă cu el. În acest fel, au testat ADN-ul lui Gao, care se potrivea cu cel al ucigașului. Bărbatul a fost arestat, condamnat la moarte, iar acum sentința a fost executată.

Originalul ”Jack Spintecătorul”, a fost un criminal în serie care a activat în estul Londrei în epoca victoriană. Despre el se crede că a ucis cinci femei, mutilând mai multe dintre ele. Aceste crime nu au fost rezolvate niciodată.

Comentarii Facebook

Distribuie:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*